12/11/2023

Nakon saslušanja u SDT-u Milu Božoviću određeno zadržavanje do 72 sata

Predsjedniku Opštine Budva Milu Božoviću nakon saslušanja u SDT-u večeras je određeno zadržavanje do 72 sata.

Saslušanje u SDT-u je počelo oko 20 časova, a sa Božovićem je bio njegov advokat Miroje Jovanović.

Jovanović je rekao da je Božović sa indignacijom odbacio ono što je tužilac pročitao i ono što mu se stavlja na teret.

“Zauzeo je stanovište da se radi o politički motivisanom procesu. To je eksplicitno naveo u odbrani. Nadam se da ćemo vrlo brzo to i uspjeti da dokažemo”, naglasio je Jovanović.

On je naveo da im je kao braniocima apsurdno i nejasno kakvo je obrazloženje ovog krivičnog progona. To je, kako je rekao, politički progon.

“Ima zanimljivih aplikacija. Ima ih i tamo i ovamo. Mi zasad, od dokaza, osim nekih puf tvrdnji, ne vidimo ništa”, kazao je Jovanović, upitan da li je prepiska iz Skaj aplikacije nešto na čemu se zasnivaju optužbe.

“Odbrani nije jasno čime je Milo Božović zaslužio ovakav tretman od jutros”, rekao je Jovanović.

On kaže da je sve besmisleno i nejasno, ali to je tako u politički motivisanim procesima. Tvrdi da će izjaviti žalbu na rješenje o zadržavanju Božovića.

“Dakle, gospodin Božović je negirao izvršenje krivičnog djela”, kazao je Jovanović.

Božović je danas uhapšen po nalogu SDT-a, a sumnjiči se da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Prethodno je policija pretresala njegove stanove i druge prostorije koje koristi. Božović će biti sproveden državnom tužiocu radi saslušanja kao osumnjičeni, u zakonskom roku”, saopštio je CdM-u državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Read Previous

Poraz rukometašica, sa Rumunijom za polufinale

Read Next

Mandić: Država ponovo objavila rat DF-u