05/30/2023

MVP osudilo nasrtaje na crnogorsku zastavu i Ambasadu, Darmanović pozvao Božovića na razgovor

Ministarstvo vanjskih poslova najoštrije osuđuje sinoćnji pokušaj paljenja crnogorske zastave ispred zgrade Ambasade Crne Gore u Srbiji. Zbog pomenutog incidenta i kontinuiranih nasrtaja na crnogorsku zastavu i Ambasadu u Beogradu, ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović je danas pozvan na razgovor u MVP, prenosi CDM.ME

Nasrtaj na Ambasadu i državne simbole susjedne i prijateljske zemlje i članice NATO, a u stvari neometani nacionalistički pir, apsolutno je neprihvatljiv. Iako je atak na ambasadu bio najavljen još prije dva dana i trajao više od sat vremena, nerazumljivo je da organi bezbjednosti Republike Srbije nijesu učinili gotovo ništa da onemoguće pirotehničke orgije i napad na državne simbole Crne Gore”, saopšteno je iz resora Srđana Darmanovića.

Kako dodaju, obaveza zemlje prijema je da osigura normalno funkcionisanje i bezbjednost diplomatsko-konzularnih predstavništava drugih država i da spriječi ovakve incidente koji mogu negativno uticati na bilateralne odnose dvije države.

Pozivamo Vladu Srbije da, u skladu sa svojim nacionalnim zakonodavstvom i međunarodnim konvencijama hitno reaguje na ovaj vandalski čin i da nadležni organi što prije preduzmu odgovarajuće mjere protiv organizatora i počinilaca koji narušavaju bezbjednost prostorija Ambasade Crne Gore.

Podsjetimo, huligani su sinoć opet pokušali da zapale našu zastavu, međutim, ona je kao i uvijek izdržala sve napade.

Predsjednik vlade CG Duško Marković je danas kazao da to bio još jedan necivilizacijski atak na Ambasadu CG.

 

Read Previous

Predsjednik Đukanović čestitao Dan Opštine Bijelo Polje

Read Next

Prvi odlazak iz OFK Titograda

Most Popular