01/29/2023

MRVALJEVIĆ ZA GLAS CG: Osjećaj kad se zavijori crnogorska zastava je vrijedan svake žrtve!

Proslavljeni crnogorski džudista Srđan Mrvaljević govorio je za GLAS CG o karijeri, izazovima i budućnosti džudoa u Crnoj Gori.

Dobra vijest je da se Mrvaljević koji je 2011. godine na SP u Parizu osvojio srebrnu medalju, odlučio vratiti takmičenjima, đe ima cilj da ostvari normu za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Posle pauze od dvije godine rijesio sam da se vratim takmičenjima i pokušam ostvariti normu za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine u novoj kategoriji do 90 kg. Pored toga plan mi je i da uskoro otvorim svoju džudo Akademiju gdje ću pokusati da na pravi način prezentujem djeci sve one vrijednosti koje džudo kao sport nosi sa sobom. Djeca će misliti da treniraju džudo,a ustvari će učiti život.

Ističe da je nerealno da najavljuje medalju, ali obećava da će na svakom meču dati maksimum.

Kada god ste na žrijebnoj listi postoji nada i šansa da osvojite medalju. Nerealno bi bilo da ja sa 39 godina najavljujem bilo koju medalju, a kamoli sa prvenstva svijeta, ali ono što mogu da obećam je da ću svaki meč pokušati da pobijedim – kaže Mrvaljević.

Crnogorski reprezentativac smatra da je naša zemlja bogata talentima, ali siromašna sa rezultatima. Ističe da problem nije u takmičarima jer oni daju sve od sebe. Kako je kazao, kada takmičari budu u fokusu, a ne funkcioneri i funkcije, rezultati neće izostati.

-Crna Gora je veoma bogata džudo talentima,ali siromašna sa rezultatima. Problem sigurno nije u takmičarima, oni zaista daju sve od sebe, ali mora se napraviti sistem gdje će sportisti i njihovi rezultati biti u fokusu, a ne funkcioneri i njihove funkcije. Kada to budemo promijenili,siguran sam da rezultati neće izostati.

Mrvaljević ističe da džudo u Crnoj Gori ima sjajnu perpsektivu.

-Džudo ima veoma dugu i uspijesnu tradiciju u Crnoj Gori,ne vidim razlog da se to ne nastavi u budućnosti,ali potrebni su ozbiljni rezovi i stavljanje sportista u centar pažnje svih relevantnih institucija. Sa dobrim sistemom rada i stabilnim finansiranjem džudo u Crnoj Gori moze imati sjajnu perspektivu.

Biti reprezentativac Crne Gor je ogromna čast i privilegija. Osjećaj ponosa kada se na dodjeli medalja zavijori crnogorska zastava je vrijedan svake žrtve.

Biti reprezentativac i prestavljati svoju državu na najvećim svijetskim smotrama širom svijeta je ogromna čast i privilegija. Takođe,to sa sobom nosi i veliku odgovornost,a često i pritisak sa kojim morate da se izborite,ali osjecaj ponosa i sreće kada se na sviječanoj ceremoniji dodjele medalja zavijori Crnogorska zastava je vrijedan apsolutno svake žrtve – zaključio je Mrvaljević.

Read Previous

Danas počinje isplata decembarskih penzija

Read Next

Milan Knežević dobitnik Svetosavske povelje