12/11/2023

Morsko dobro kupuje flotu Pomorskog saobraćaja

Kompanija Pomorski saobraćaj prodaće kompletnu svoju flotu od šest trajekata Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom za oko osam miliona eura, pišu Vijesti.

To je rezultat pregovora koje su vodili čelnici dviju kompanija proteklih mjesec dana.

Morsko dobro je u februaru po nalogu Vlade od ove privatne kompanije preuzelo upravljanje trajektnom linijom Kamenare-Lepetani.

Prema nezvaničnim saznanjima Vijesti, Pomorski saobraćaj je za šest trajekata tražio minimum 6,7 miliona eura od državne kompanije čiji su čelnici na početku pregovora bili spremni da plate najviše 5,5 miliona.

Propozicijama tendera predviđeno je da Morsko dobro pet trajekata preuzme najkasnije do 15. jula, dok se rok isporuke najvećeg broda može produžiti najkasnije do 1. marta naredne godine.

Svi trajekti Pomorskog saobraćaja imaju važeće papire i klasu crnogorskog registra. Uz to, dva najnovija i najvrednija broda – “Teodo” i “Igalo” u međuvremenu su dokovani u brodogradilištu Adriatic 42 u Bijeloj i pregledani od strane eksperata Hrvatskog registra brodova iz Splita, pa su dobili i klasu HRB-a. To im omogućava da bez problema u slučaju potrebe, mogu da rade i u vodama bilo koje države Evropske unije.

Izvor:CDM

Read Previous

KRSTO POPOVIĆ (1919): Srbija je našla u Crnoj Gori dosta plaćenih izroda da potpišu smrtnu presudu svojoj vjekovima napaćenoj domovini

Read Next

SRAMNO Vraneš predsjednik opštine u državi koju ne priznaje: Slavljenje Dana nezavisnosti nazvao cirkuskom predstavom