12/08/2023

Montefarm: Raspisan tender za nabavku onkoloških ljekova, očekujemo brzu isporuku

Nabavka ove grupe ljekova nije jednostavna iz više razloga, ali uprkos komplikovanim tenderskim postupcima i povremenim poteškoćama u samoj nabavci, Montefarm je maksimalno posvećen svom osnovom zadatku – da obezbijedi kontinuitet u isporuci ove grupe ljekova i ljekova uopšte, navode u saopštenju.

Podsjećamo, onkološki pacijenti ponovo su u problemu i ostali su bez obavezne terapije, a ovog puta su im zdravstveni radnici kazali da fali čak 15 ljekova u Institutu za onkologiju Kliničkog centra Crne Gore. Tim povodom oglasila se Zdravstvena ustanova Apoteke Crne Gore “Montefarm”.

Njihovo saopštenje prenosimo integralno:

“U skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, u ponedjeljak 26.09.2022.g. zbog hitnosti nabavke onkolokših, specifičnih i drugih trenutno nedostajućih ljekova, rapisan je pregovarački postupak za koji su obezbijeđena sredstva, u vrijednosti od 10.137.819,83 €. Otvaranje ponuda zakazano je 03.10.2022.g. u 12h, gdje je rok za dostavljanje obavezne dokumentacije 8 dana od dana podnošenja konačne ponude. Nakon sprovođenja procedura, pristupićemo povlačenju neophodnih količina shodno zakonskom roku i istog dana početi sa njihovom distribucijom, zavisno od dinamike prispijeća ponuda i toka samog postupka.

Napominjemo da su skoro mjesec dana bile spremne specifikacije za objavljivanje postupaka nabavke na portalu CEJN, a koje je bilo nemoguće sprovesti jer je isti nije bio u funkciji od 26.08. do 26.09. tekuće godine. Jednostavno rečeno, dok platforma Crnogorskih elektronskih javnih nabavki nije bila aktivna usljed nedavnih hakerskih napada , Montefarm nije imao mogućnost pokretanja postupaka javne nabavke.

Kako smo više puta pojasnili, nabavka ove grupe ljekova nije jednostavna iz više razloga, ali uprkos komplikovanim tenderskim postupcima i povremenim poteškoćama u samoj nabavci, Montefarm je maksimalno posvećen svom osnovom zadatku- da obezbijedi kontinuitet u isporuci ove grupe ljekova i ljekova uopšte.

Napominjemo, da bismo sproveli dodatne postupke nabavke, čime bi se omogućilo stabilno snabdijevanje ljekovima i medicinskim sredstvima do kraja tekuće godine, neophodno je obezbijediti dodatna sredstva, nadamo se kroz najavljeni rebalans budžeta”, zaključuje se u saopštenju Montefarma.

Read Previous

Bratić odgovorila Raduloviću: Nije tačno da je rektora Univerziteta postavila crkva

Read Next

Kovinić u polufinalu turnira u Parmi