11/30/2023

Mitropolit Mihailo osveštaće spomen-obilježje porodici Zvicer

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo osveštaće spomen-obilježje porodici Zvicer, u selu Rakoči u Cucama u nedjelju (23. april).

Svečanost otkrivanja spomen-obilježja u znak sjećanja na porodicu crnogorskog borca za pravo, čast i slobodu Crne Gore Petra Zvicera, stradale od strane srpske žandarmerije tokom „Bijelog terora“, biće održana u neđelju, 23. aprila 2023. godine, u selu Rokoči, sa početkom u 12 časova.

Spomen-obilježje, koje je postavljeno u selu Rokoči, na uzvišenju iznad porodičnog doma Zvicera, otkriće gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković i potpredsjednik Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore Stevan Radunović.

– Prijestonica Cetinje, kao Grad heroj, postavljenjem spomen-obilježja Zvicerima želi da prekine krug ćutanja i osvijetli ovaj tragični dio crnogorske istorije u kojem su stradali nevini ljudi zbog ljubavi prema sopstvenoj domovini, ukazujući na nužnost kolektivnog pamćenja i jasne osude svakog zločina, ma sa koje strane dolazio – saopšteno je iz Prijestonice.

Read Previous

Danka Kovinić u finalu turnira u Portugalu

Read Next

DPS apeluje da se 24. april proglasi za dan žalosti u NK