Ministarstvo prosvjete donijelo odluku o obustavi nastave: Dojave o bombama u više škola širom Crne Gore, policija na terenu

Zbog anonimnih dojava o postavljenim bombama u školama širom Crne Gore Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta donijelo je odluku da se danas prekine nastava u školama koje su dobile dojave o eksplozivnim napravama.

Škole širom Crne Gore dobile su danas mail prijeteće sadržine: “Na teritoriji škole podmetnuto mnogo bombi. Uvijek smo sanjali o osveti. Mi ćemo se osvetiti. Doći ćemo u školu. Sve ćemo pobiti. Niko neće ostati živ. Ceo grad će krvariti”.

Iz Uprave policije su saopštili da preduzimaju mjere bezbjednosti u školama u pojedinim gradovima povodom dojava o postavljenim eksplozivnim napravama ovog jutra, kao i aktivnosti u cilju provjera ovih navoda.

“Uprave i nastavno osoblje škola u kojima policija preduzima aktivnosti sarađuju sa policijom i obavijestili su roditelje, te  je potrebno da roditelji i dalju budu u komunikaciji sa nastavnim osobljem i upravama škola radi nastavka nastavnog procesa nakon završetka policijskih aktivnosti”, naveli su iz Uprave policije.

Đaci  iz nekih podgoričkih škola,  OŠ “Blažo Jokov Orlandić” u Baru, “Kekec” u Sutomoru, u Kotoru OŠ “Savo Ilić” i Gimnazije Kotor, nekoliko škola u Nikšiću i na Cetinju, zatim u Beranama, Danilovgradu, Herceg Novom, Bijelom Polju, Plavu, Gusinju, Petrovcu, Kolašinu su evakuisani. Dojava o bombi zatvorila je danas i vrtić u Mojkovcu. Iz Uprave policije su kratko kazali da su sve raspoložive ekipe na terenu.

Iz Osnovne školi „Blažo Jokov Orlandić“, učenici su jutros vraćeni kući. Dojava o bombi stigla je i u OŠ “Kekec” u Sutomoru.

Zbog dojave o bombi u osnovnim školama “Miilija Nikčević”, “Olga Golović” i “Braća Ribar” u Nikšiću evakuisani su đaci.

Takođe zbog dojave o postavljenoj bombi, kako je javila Antena M vrtić “Jevrosima Jevra Rabrenović” u Mojkovcu jutros je zatvoren. Roditelji djece koja pohađaju vrtić u Mojkovcu, o navodno postavljenoj bombi obaviješteni su putem Viber grupa.

Podsjećamo, 1. aprila su takođe putem maila mnoge škole u Crnoj Gori dobile mailove slične sadržine.  Tada je iz Uprave policije saopšteno da je utvrđeno da su mailovi poslati sa domena čiji se serveri nalaze u inostranstvu, te da rade na identifikaciji osoba koje su ih uputile.

foto: ONOGOŠT

 

IZVOR:
CDM