12/03/2022

Milošević: Očekujem da će me ponovo pozvati na saslušanje, ne plašim se hapšenja

Situacija je dinamična i očekujem da ću u jednom momentu ponovo biti pozvan da budem saslušan jer su se desile nove okolnosti koje su i meni nepoznate, nova lišavanja slobode, to su novi momenti, poručio je Rade Milošević koji je do danas bio direktor Uprave prihoda i carina (UPC).

On je sa još desetak osoba u akciji Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) u noći između 30. septembra i 1. oktobra priveden i saslušan kako bi objasnio kako je tokom akcije uništavanja nestao šleper pun cigareta – u vrijednosti od skoro milion eura, a danas je službenicima UPC Mihailu Saveljiću, Željku Ivanoviću, Radivoju Vujačiću i Nebojši Adamoviću tim povodom određeno zadržavanje do 72 sata nakon saslušanja u SDT-u.

– U potpunosti stojim na raspolaganju organima da se dođe do potpune istine – kazao je Milošević gostujući u emisiji “Načisto” na Televiziji Vijesti.

On je kazao da se ne plaši lišavanja slobode.

– To što je neko lišen slobode ne znači da je kriv, veliki je pritisak javnosti, danima mi se crta meta ali to sve treba dokazati i za sve postoji dokumentacija. Ja ću u postupku saslušanja ili kao građanina ili nekoga ko će biti lišen slboode obrazložiti sve ono što bude interesovalo tužilaštvo – poručio je Milošević.

Milošević je kazao da u UPC nemaju podatak da cigarete nijesu uništavane, te poručio da se u ovom slučaju radi o činjenici da kamion nije stigao na jednu destinaciju.

On je kazao da nije bilo pritiska predsjednika Vlade u tehničkom mandatu Dritana Abazovića da podnese ostavku.

– Razmijenili smo argumente kao kolege i ni u jednom moemntu nije bila upitna moja ostavka i odgovornost, a ja sam nakon određenih podataka i dok sam vidio u kojem se pravcu odvija i da će istraga potrajati procijenio da nije realno da ostanem na toj poziciji – kazao je Milošević.

On je rekao da ga Vlada ne može smijeniti na zakonit način, kao ni Vijeće za nacionalnu bezbjednost.

– Kao profesrionalac sam procijenio da je neophodno iz moralnih razloga da podnesem ostavku jer su moji zaposleni lišeni slobode – kazao je on, ističući da je istraga tek na početku.

On je kazao da se nada da će tužilaštvo doći do toga gdje je trebalo da stignu te cigarete, ko ih je naručio, ko je davao mito i koja kriminalna grupa stoji iza svega toga.

IZVOR:
CdM

Read Previous

Abazović: SPC eksponent ekstremizma – nemojte ljudi; Krivokapić: Ugazili ste građansku Crnu Goru 

Read Next

U Pljevljima sjutra Dan žalosti povodom tragične smrti dva mladića