09/22/2023

Milojko Pantić: Crna Gora pobijediti mora

Legenda sportskog novinarstva Milojko Pantić, od 2003. je osnivač TV produkcije “Sportska galaksija”, koja se i danas emituje na oko 40 lokalnih televizija u Srbiji, Crnoj Gori i širom regiona.

Jedan od najboljih novinara u regionu, “Sportsku galaksiju” ima i na drugim platformama. Emisija je izuzetno gledana i na YouTube kanalu i na Facebooku, ima veliki broj pratilaca kako u Srbiji, Crnoj Gori, tako i u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Posljednju emisiju pod nazivom “Crna Gora pobediti mora” objavio je u ponedjeljak. U njoj Pantić govori o specijalnom ratu koji se protiv suverene i nezavisne države vodi iz spolja i iznutra.

Nedjeljama već Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori organizuje manifestacije koje naziva litije, okuplja vjernike koji demonstriraju protiv zakona o položaju vjerskih zajednica. Zbog tih i takvih litija i molebana, čak nije odigrana ni košarkaška utakmica, derbi regionalne ABA lige Budućnost – Crvena zvezda. I svaki put poslije takvih demonstracija u gradovima Crne Gore osvanu poruke koje nemaju veze sa hrišćanskom vjerom i pravoslavljem, a koje otkrivaju pozadinu crkvenih protesta. Grafiti na kojima piše “Ovo je Srbija” ili “Smrt Crnogorcima”, samo potvrđuju ono što mitropolit crnogorsko-primorski Amfilofije Radović često ističe “Crnu Goru je, po njemu, stvorila Srpska pravoslavna crkva i to je srpska država, a Crnogorce kao naciju izmislio je komunistički vođa Broz” to, između ostalog, komentariše Pantić.

Ostatak komentara Pantića možete pogledati u snimku ispod.

https://www.youtube.com/watch?v=Toxq_JM40Qw&feature=emb_title

Read Previous

Vulin danas u Crnoj Gori, ide u Kolašin

Read Next

OO DPS-a Nikšić: POMIRITE SE SA NEUGODNIM ISTINAMA