12/05/2022

Miljanić ministar bez portfelja zadužen za borbu protiv korupcije

Aktuelni državni sekretar MUP-a Zoran Miljanić (Civis), biće u manjinskoj vladi ministar bez portfelja zadužen za borbu protiv korupcije, saznaje CdM.

Ministar bez portfelja, prema saznanjima CdM-a biće i Adrijan Vuksanović predsjednik Hrvatske građanske inicijative.

Kako je juče najavio mandatar Dritan Abazović, nova Vlada će imati 20 ministara i 18 ministarstava. To znači da će dva ministra biti bez portfelja, i to Miljanić i Vuksanović.

“Nova vlada će počivati na dva stuba i to su vladavina prava i ekonomski razvoj. Moramo biti zemlja otvorena za nove investicije i razvijati IT sektor. Stoga, mislim da će ova vlada biti podržana od 46 poslanika. Nismo uspjeli da dođemo do čarobne brojke od 49. To ne znači da su vrata bilo kome zatborena. Premijer ostaje otvoren da povede politički dijalog sa svima. Premijer će pokušati da obezbijedi da se čuju svi glasovi. Vlada će imati 20 ministara, ali 18 ministarstava. Biće dva ministra bez portfelja i četiri potpredsjednika”, kazao je juče Abazović.

U četvrtak 28. aprila biće održana sjednica Skupštine Crne Gore. Poslanik GP URA, Miloš Konatar juče je na Twitteru napisao da je 46 poslanika Skupštine Crne Gore tražilo zakazivanje sjednice za četvrtak 28. april na Cetinju u 12 sati.

“Osim izbora novog predsjednika Skupštine i nove 43. Vlade Crne Gore na dnevnom redu će biti i izmjene zakona o akcizama i PDV u cilju pomoći građanima i privredi. Čeka nas dosta posla”, naveo je Konatar na Tviteru.

Sada se čeka rasplet situacije, odnosno da se vidi ko će zakazati tu sjddnicu nakon što je predsjedavajući Strahinja Bulajić podnio ostavku. Potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak kazala je da jedino Bulajić može zakazati sjednicu dok mu se ne konstatuje ostavka, dok se u političkim krugovima spekuliše da bi sjednicu mogao zakazati Ervin Ibrahimović (BS), takođe potpredsjednik parlamenta.

IZVOR:
CDM

Read Previous

Mihailo: Svi koji idu u naručje okupatoru i domaćim izdajnicima, rušiteljima crnogorske države i crkve, siju zlo i nesreću

Read Next

Rusi zauzeli Rubižne i Kreminu; Zelenski: Okupatori ne odustaju od pokušaja da u opsežnoj ofanzivi ostvare barem nekakvu pobjedu