12/08/2023

Milenijum večeras u bojama palestinske zastave

Most Milenijum večeras će biti u bojama zastave Države Palestine, a povodom 30. septembra nacionalnog praznika te zemlje.

“Palestina 30. septembra obilježava Dan palestinske zastave povodom rezolucije Ujedinjenih Nacija iz 2015. koja je dozvolila podizanje zastave Države Palestine u sjedištu UN-a zajedno sa zastavama drugih država”, saopštili su iz Ambasade Palestine u Podgorici.

Pomenuta rezolucija, kako navode, predstavljala je dodatnu kolektivnu međunarodnu poruku podrške pravima palestinskog naroda na nezavisnost, slobodu i nacionalne simbole.

“30. septembra mnogi gradovi širom svijeta slaviće palestinsku zastavu u znak solidarnosti sa palestinskim narodom i njihovim osnovnim pravima. Glavni grad Podgorica se pridružuje obilježavanju Dana palestinske zastave, i za tu priliku, večeras, 29. septembra, most Milenijum će biti osvijetljen bojama zastave Države Palestine”, zaključuju iz Ambasade Palestine.

Read Previous

DPS: Predloženi rebalans budžeta odslikava sumorne planove koje Vlada i resorna ministarstva imaju za Bijelo Polje u predstojećem periodu

Read Next

Vuletić: Srbija već osjeća negativne efekte Vučićevog boravka u Njujorku