12/08/2023

Milatović: Ima razlika između Spajića i mene, ali to je demokratija

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jaković Milatović kaže da redovno komunicira sa liderom pokreta “Evropa Sad” Milojkom Spajićem, te da imaju različite stavove o istim pitanjima, ali da je upravo u tome poenta nove demokratije u Crnoj Gori.

Poručuje i da će narednih dana biti poznato kako će na izborima nastupiti lista Evropa sad, i da je mišljenja da treba razgovarati sa svima koji su ga podržali na predsjedničkim izborima.

Na pitanje – kako će se odnijeti prema zakonima koje je usvojila Skupština, koja je u međuvremenu raspuštena, Milatović odgovara da to zavisi od budućih događaja.

“Mislim da treba sačekati moj konačni stav povodom tog pitanja jer će on zavisiti u odnosu na događaje koji će se dešavati u narednom periodu, jer ja sam juče pozvao Ustavni sud da se odredi u odnosu na izmjene Zakona o predsjedniku. Nadam se da će Ustavni sud u što hitnijoj proceduri uzeti tu materiju u razmatranje i da ćemo dobiti i stav Ustavnog suda kada je u pitanju ocjenja ustavnosti Zakona o predsjedniku”, kazao je Milatović.

Read Previous

Šarčević: Nijesam imao tremu, znao sam šta me čeka

Read Next

Knežević nosilac, na listi samo Nova, DNP i PZP