11/30/2023

Milačić: Nikada nisam imao tjelohranitelje i čuvare, od imovine imamo samo naslijeđeni stan

Predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić oglasio se danas povodom navoda M portala, koji je danas objavio da je u „SKY ECC“ komunikacijama pripadnika organizovane kriminalne grupe „Škaljari“ Srđana Vukića, koji je uoči i nakon parlamentarnih izbora 30. avgusta 2020. godine obezbjeđivao lidera „Prave Crne Gore“ Marka Milačića, i o dešavanjima u izbornom štabu koalicije „Za budućnost Crne Gore“ izvještavao jednog od vodećih Škaljaraca pokojnog Mila Radulovića Kapetana.

“Džaba političkom davljeniku Milu Đukanoviću hvatanje za slamku zvanu M-portal. Džaba mu je bilo i kada se hvatao za probušeni šlauf zvani portal Udar, svaki put mu je bivalo sve gore”, saopštio je Milačić.

On tvrdi da od imovine samonaslijeđeni stan.

“Što se Marka Milačića tiče imam naslijeđeni stan i pored porodice to je sav moj “kapital” od učešća u politici, da ne kažem “u vlasti” ili “opoziciji” kako god hoćete”, kazao je on.

Prema njegovim riječima, Prava Crna Gora stiče minimalna Zakonom predviđena sredstva.

“To može slobodno ko god hoće da provjeri, bilo građanin, bilo član DPS-a, bilo oni koji prenose DPS-ov M-portal, imovno stanje Marka Milačića i njegove porodice, prijatelja i srodnika, odnosno bilo kog funkcionera Prave Crne Gore ili same partije. Toliko o “škaljarskim” ili bilo čijim sredstvima insinuiranim ciničnim stupcima M-portala”, naglasio je predsjednik Prave Crne Gore.

“Ako nekoga interesuje da li je postojao plan da veče 30. avgusta bude “Kristalna noć” u izvedbi DPS-a i njegovih kriminalnih struktura, postojao je upravo takav jeziv plan, i to je javna tajna”, dodao je on.

Prava Crna Gora i čitavo rukovodstvo partije, kako je kazao, na taj plan imalo je svoj odgovor.

“Suština je u tome da bi do samog kraja svi ostali uz narod, na ulicama i da se ne bi ni pod kojim uslovima predavali”, rekao je Milačić.

Kako je saopštio, to nema veze ni sa jednim klanom, i ni sa jednim pojedincem koji bi se našao na ulici u slučaju da DPS nije priznao rezultate izbora i da je okrenuo cijevi pušaka na narod kao što je planirano. Nije postojao scenario koji bi nas žive uklonio sa ulica.

“Iz tog razloga smo i dan danas zahvalni onim centrima moći, uključujući i međunarodnu zajednicu, koji su spriječili ono što je u kuhinjama DPS-a uveliko bilo spremljeno za 30. avgust. Da li smo zbog svega toga pripadnici bilo kakvih “klanova”? Naravno da je nemoguće i odvratno o tome i govoriti, osim u filmovima i konstrukcijama instrumentalizovanih medija i kriminalnih punktova DPS-a”, naveo je Milačić.

Na kraju se direktno obratio predsjedniku Crne Gore, Milu Đukanoviću.

“Poručujem Milu Đukanoviću i DPS-u, da me cinične konstrukcije njihovih portala ni za jedan milimetar neće pomjeriti od borbe zbog koje sam ušao u politiku. Uz to moram da kažem da je moje shvatanje politike i života da tlačitelji i autokrate, nisu isto što i građani prisiljeni na otpor, a da milijarderi i milioneri u policijskim uniformama i DPS-ovim institucijama i poslovnim krugovima, nisu isto što i narod koji tog dana, 30. avgusta, sabira i poslednji atom snage da se odupre rak rani crnogorskog društva u liku Mila Đukanovića i DPS-a i svemu onome što je on za trideset godina stvorio, pretvarajući Crnu Goru u botaničku baštu “Cvijeća zla”, kontaminiranu kriminalom i kriminalnim odnosima, u kojima se svaki pokušaj iskakanja iz tog lonca, kažnjava kompromitacijama i namještaljkama, pa čak i smrću.

Poručujem lično Milu Đukanoviću koji je zapravo urednik M-portala da Marko Milačić nikada nije imao tjelohranitelje i čuvare, za razliku od njega, te da mi ni 30. avgusta, niti danas, nisu potrebni tjelohranitelji osim srca i obraza”, zaključio je on.

Read Previous

Od dolaska Krivokapića na vlast CPC bez sredstva iz državnog budžeta, praksa nastavljena i u mandatu Abazovića

Read Next

Krapović: Podnijeli smo tužbu za poništenje odluke o izboru Božovića