12/08/2023

Mijatoviću zadržavanje 72 časa zbog opasnosti od bjekstva: Osumnjičen da je sa Milom Božovićem švercovao 100 kilograma kokaina

Specijalno policijsko odjeljenje uhapsilo je Ivana Mijatovića iz Budve zbog osnova sumnje da je u saučesništvu sa Milom Božovićem, predsjednikom Opštine Budva, švercovao 100 kilograma kokaina, kazao je CdM-u Vukas Radonjić, državni tužilac i portparol u SDT-u. Nakon saslušanja, Mijatoviću je određeno zadržavanje 72 časa zbog opasnosti od bjekstva i ponavljanja krivičnog djela.

“Specijalno policijsko odjeljenje je, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, lišilo slobode I.M. iz Budve, zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, i to 100 kg opojne droge kokain, u saušesništvu sa okrivljenim M.B, predsjednikom opštine Budva”, kazao je Radonjić.

Kako je CdM-u kazao Radonjić, Mijatović je, u prisustvu izabranih branilaca, iznio odbranu, a nije odgovarao na pitanja drzavnog tuzioca.

“Nakon saslušanja, određeno mu je zadržavanje 72 časa od časa lišenja slobode, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i da će ponoviti krivično djelo. Pojedini dokazi za osnovanost sumnje da je osumnjičeni učinio krivično djelo su prikupljeni u saradnji Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona – EUROPOL, koja će se nastaviti”, istakao je Vukas Radonjić.

Budvanin je ranije bio hapšen jer je auto­mo­bi­lom poku­šao da ubi­je su­gra­đa­nina­ Va­nju Mi­će­vi­ća.

Milo Božović je uhapšen 13. aprila po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog optužbi da je stvorio kriminalnu organizaciju, a sumnjiči se i da je učestvovao u najmanje tri transporta kokaina.

cdm.me

Read Previous

Lukašenko: Nećemo oklijevati da koristimo rusko nuklearno oružje

Read Next

CAREVIĆ: Odabrao sa Crnu Goru odakle potiče moja srpska krv