12/08/2023

Mihailo: U vlasti nesposobni ljudi, probleme rješavati u miru, u suprotnom se Crna Gora ne bi lako mirila

Crna Gora je nastarija država na Balkanu i to se mora tako poštovati – jer kad nestane Balkana onda će nestati Crna Gora, poručio je u izjavi za portal Pobjeda mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo.

Mitropolit CPC je večeras prisustvovao protestu u Podgorici održanom povodom usvajanja izmjena Zakona o predsjedniku, a kazao je da su u vlasti trenutno nesposobni ljudi. Poručio je da bi sve probleme trebalo riješiti u miru, te da i opozicija i vlast moraju da vode računa, jer se, u suprotnom, Crna Gora ne bi lako mirila. 

“Šteta bi bila i velika nesreća, a najteža situacija za neprijatelje spolja i izdajnike iznutra. Narod je svjestan i prihvatio je srcem da se nešto ne desi – jer kad na Cetinju nije došlo do građanskog rata neće ni ovdje. Sve će se završiti mirnim putem”, poručio je mitropolit Mihailo.

Poručujući da je miran put neophodan, on je objasnio da to podrazumijeva da se Crnoj Gori da ono što je država, jer kako je kazao, ona nije juče stvorena.

“To je najstarija država na Balkanu i to se mora tako poštovati – jer kad nestane Balkana onda će nestati Crne Gore”, dodao je Mitropolit CPC.

pobjeda.me

Read Previous

Vojska Srbije oborila dron u širem rejonu Kopaonika

Read Next

DPS: Odustati od Zakona o predsjedniku, spremni za dogovor oko Ustavnog suda