05/30/2023

Mihailo: Svi koji idu u naručje okupatoru i domaćim izdajnicima, rušiteljima crnogorske države i crkve, siju zlo i nesreću

Svi oni koji idu u naručje Sotoni – okupatoru i domaćim izdajnicima, rušiteljima crnogorske države i crkve, siju zlo i nesreću, poručio je mitropolit crnogorski, Mihailo, u svojoj Vaskršnjoj poslanici upućenoj Crnogorcima u matici, dijaspori, vjernicima i građanima.

“Danas, dragi moji Crnogorci i Crnogorke, poštovani građani Crne Gore proslavljamo savršenog dobrotvora, nenadmašnog i premudrog učitelja, Božansku istinu, nebesku pravdu i najsvetiju ljubav, Gospoda Isusa Hrista. Crnogorci, neudaljavajte se od Hrista i crnogorskih svjetitelja, od Hrista, Krsta i Jevanđelja. Molite se Crnogorci vaskrslom Gospodu, jer se tako možemo izbaviti od srpske ne-ljubavi, nepravde i neistine. Nas Crnogorce koji se u ime Hristovo krstimo, imenom i svetom krvlju i tijelom pričešćujemo, već toliko mnogo vjekova poslije Hrista, doživljavamo da srpski popovi prekrštavaju u Srbe, iako smo kršteni u Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi”, poručio je mitropolit crnogorski.

Brak Crnogorke sa Srbinom, i obratno je za Srbe, kaže mitropolit CPC, mješoviti brak.

“Ovakve popove fariseje kažnjavao je i sam Gospod Isus Hristos, jer su se nasmijali Krstu,Hristu i Jevanđelju, i ponovo ga sahranili”, dodaje on.

Na Krstu je, izdahnuo Gospod Isus Hristos.

“Na Krstu su mu bile posljednje ovih sedam riječi: “OČE U TVOJE RUKE PREDAJEM DUH MOJ!” I nakon toga izdahnu. Da nema nepravde, kakva bi bila pravda? Da nije mraka, zašto bi nam služila svjetlost? Svojom smrću i vaskrsenjem, dao nam je primjer kako treba imati vjeru u pravdu”, rekao je mitropolit Mihailo.

U pamet se dobro Crnogorci, poručuje mitropolit CPC.

“Među nama se kriju bezbožnici, bogohulnici, nasilnici, ugnjetači, fariseji… Moramo se braniti od konvertita, domaćih izdajnika i okupatora, i ono što smo stekli krvlju i žrtvom svojih vjekovnih predaka branićemo i odbraniti. Svi oni koji idu u naručje Sotoni – okupatoru i domaćim izdajnicima, rušiteljima crnogorske države i crkve, siju zlo i nesreću. Kainovce, sve jedna kazna čeka.Na njihovim grobovima će jednom biti zapisano:”Ovđe počiva čovjek, koji ne zna zašto je živio”. I vama Crnogorci koji iznevjerite Crnu Goru i Crnogorsku pravoslavnu crkvu biće zapisano isto. Zato, svi na okup”, naglasio je mitropolit crnogorski.

Poručuje Crnogorcima da “kada se vratimo časti i obrazu, spasićemo se od najgoreg zla u Crnoj Gori”.

“Samo tada i na taj način oslobođenjem ćemo se sačuvati od srpskih apostola i srpske vlade u Crnoj Gori. Srpski mitropolit Joanikije priziva zlo i nesreću u Crnoj Gori, svojom izrekom kako je ona “mala Ukrajina”. Takvom izjavom priziva tragediju u našoj zemlji priželjkujući agresora koji razara bez ikakvog razloga Ukrajinu sa elementima genocida nad ukrajinskim narodom , što osuđuju svi prosvijećeni i civilizovani narodi i države naše planete. Priziva i obnovu Karađorđevića kapele na Lovćenu, rušenjem Njegoševa mauzoleja, obećavajući taj rušilački čin vrlo brzo”, rekao je on.

Ovaj vjesnik tragedije je, ističe mitropolit CPC, zaboravio, da je to nemoguće dok na Cetinju i Crnoj Gori žive još uvijek ponosni, mirni, razumni i pravedni Cetinjani i Crnogorci.

“Sa premijerom opozvane i razvlašćene doskorašnje vlade, poznatim takođe po destruktivnoj izjavi “Ustoličenja će biti, pa i po cijenu žrtava!” spremao je Joanikije, atentat i na Cetinje i na Crnu Goru. Nasilničkim putem i svojevrsnim presedanom u pravoslavlju, helikopterskim desantom ustoličen je na Cetinju protivno volji velikog broja cetinjskih i crnogorskih manifestanata koji su mirno i dostojno izražavali negodovanje i otpor nasilju koje urušava njihovu čast, ponos i dostojanstvo. Joanikijev i bivšeg premijera izazov da se na Cetinju dogodi druga Srebrenica razumni patriotski građani Cetinja i Crne Gore su 4 i 5 septembra prošle godine osujetili, prikazali cijelom svijetu i slavili trijumf u dostojanstvu. Poražen takvim primjerom slobodoljublja, civilizovanosti i kulture građana koji protestvuju svaki dan na Cetinju protiv razaranja Ukrajine sa jedinom plemenitom željom za mir u ovoj zemlji, a samim tim i u svijetu, Joanikije ne miruje već priziva i izaziva nemire u Crnoj Gori, ne shvatajući da je postojeća stvarnost nenaklonjena njegovim destruktivnim planovima”, istakao je mitropolit Mihailo.

Prema njegovim riječima, nezajažljivi nebeski narod priča o pomirenju i dobrim susjedima, a na drugoj strani “širi međunacionalnu mržnju, te će poslije četiri puta opet ratovati ako bude sreće”.

“Srbi sa Nemanjićima i svetim Savom su sredstvo velikosrpske doktrine i nehumane ideologije i propagande koju su izmislili kleronacionalisti, da bi huškali na rat. Sveti Sava je šizmatik koji nikad niđe nije rekao ni da je Srbin, niti Srbijanac. Svetog Savu su više kao laika, nego duhovnika podigli na pijedestal svetosavlja kao velikosrpsku doktrinu i proizveli pod njegovim imenom osvajačku ideologiju Justin Popović i Rom Nikolaj Velimirović.Sve ovo stalno imajte na umu, dragi moji Crnogorci! Na svaku provokaciju budite mirni i razumni.Pokažite svima da ste dostoji svoje tradicije,istorije i slavnih predaka.I da ste dostojni svojeg časnog imena! Blagosloveni od Gospoda današnji dan svetog Hristovog vaskrsenja provedite blagosloveni Crnogorci u zemlji i dijaspori svijetla obraza, u ljubavi i miru, u čvrstoj vjeri i nadi”, rekao je mitropolit CPC.

“Hristos Vaskrse! Vaistinu Vaskrse”, poručuje mitropolit Mihailo.

Read Previous

Medenica pokušala da izvrši samoubistvo

Read Next

Miljanić ministar bez portfelja zadužen za borbu protiv korupcije

Most Popular