12/11/2023

Mihailo: Lažna vijest da je CPC položio kamen temeljac za gradnju hrama na Prokletijama

Mitropolit CPC Mihailo saopštio je da je lažna informacija da će Crnogorska pravoslavna crkva graditi Hram na Prokletijama.

 

Foto: CPC
Foto: CPC

On je naglasio da se na društvenim mrežama pojavila lažna vijest da je nedavno Crnogorska pravoslavna crkva položila kamen temeljac i osvještala mjesto na Prokletijama, na teritoriji Opštini Plav i Gusinje, na kome će da gradi hram.

Foto: CPC
Foto: CPC

“U prilogu te lažne vijesti nalazi se montirana fotografija, na kojoj mi sa svještenikom CPC-a u prisustvu vjernika, osvještavamo njene navodne temelje. Javno izjavljujemo da Crnogorska crkva nije ni pomišljala da gradi, niti će graditi crkvu na tom području, koje je tradicionalno dominantno islamsko i na kome nemamo vjerujućih. Mi poštujemo sve vjere, crkve, narode, i kulture u Crnoj Gori. Želimo im mir, sreću, napredak i opšte blagostanje. A zlonamjernim da se dozovu pameti, i ne siju mržnju među narodima i vjerama”, istakao je Mihailo.

Iz CPC pozivaju državu da stane na kraj organizovanome raspirivanju mržnje među crnogorskim građanima, i stane u odbranu civilizovanoga poretka koje zli i zlobni godinama dovode u pitanje.

Read Previous

Vučić o vinu Plantaža: Ovo je velika stvar da je Crna Gora napravila

Read Next

Radović poslije poraza od Turske: Ne pitajte mene zašto nismo pobijedili