12/10/2023

Među učesnicima litije u Beogradu i nekadašnji reprezentativac Crne Gore

Jučerašnja litija u Beogradu, održana pod nazivom “Za spas Srbije”, izazvala je brojne reakcije u srpskoj javnosti.

Učesnici su, između ostalog, nosili velike portrete Draže Mihailovića i Vladimira Putina, klicali su Kosovu, društvenim mrežama kružile su i fotografije djece koja nose simbole pod kojima Rusija vrši zločine nad stanovništvom Ukrajine… Litija je, inače, ranije najavljena u znak protivljenja organizaciji Europrajda, kojeg je u međuvremenu ‘otkazao’ predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Među učesnicima litije bio je i nekadašnji fudbalski reprezentativac Crne Gore Dragan Bogavac. On se tokom događaja fotografisao sa nekadašnjim prvotimcem Crvene zvezde Dušanom Savićem, već duže poznatim po krajnje desničarskim stavovima.

Ipak, Bogavac izgleda neprepoznatljivo u odnosu na dane kada je nastupao za Crnu Goru.

On je u dresu našeg nacionalnog tima odigrao sedam mečeva, i to nedugo pošto je reprezentacija formirana. Bogavca, koji je rođen u Mojkovcu, pamtimo i kao ubojitog napadača pljevaljskog Rudara i Crvene zvezde, ali i više njemačkih klubova.

Srpski mediji ranije su navodili kako je Bogavac učestvovao i na litijama u Crnoj Gori 2020. godine.

Read Previous

Sajber napad dugo i detaljno planiran, vrijednost virusa kojim je napadnut informatički sistem Vlade vrijedi od 100 hiljada do dva miliona dolara

Read Next

Od ponoći dizel skuplji 12 centi, cijene benzina bez promjena