09/22/2023

Marković: Crna Gora je danas pred posljednjim izazovom da bude vječna

Demokratska partija socijalista je skup slobodnih ljudi, koji mogu da govore demokratski, slobodno i da doprinesu kolektivu.

To je kazao zamjenik predsjednika DPS-a Duško Marković, na sjednici Opštinskog odbora DPS Budva.

“Prihvatićemo dijalog sa crkvom, iako znamo šta stoji iza scene, jer želimo da se bolje razumijemo, da približimo stavove i potražimo rješenja zarad dobra Crne Gore i njenih građana”-poručio je on.

Kako je dodao, Crna Gora je pred posljednjim izazovom.

”U kontektu ovog Zakona, Crna Gora je danas pred posljednjim izazovom da bude napredna, stabilna i vječna”- poručio je Marković.

“Amfilohije tvrdi da je crkva iznad države poručujući nam da crkva ne treba da poštuje suverenost, nezavisnost i slobodnu našeg građanskog društva. Ako patrijarh cijele Rusije utvrdi da je ruska crkva iznad ruske države, onda ćemo mi to pravo priznati Amfilohiju”, kazao je Marković u Budvi i dodao da tome nema pomena.

“Danas u Crnoj Gori i službuje i šeta najmanje 600 sveštenika, a Mitropolija je državi prijavila njih dvadesetak. Pa ni za tih dvadesetak već deceniju ne plaća dažbine koje su po zakonu dužni da plaćaju svi drugi”, naveo je Marković.

Marković je još dodao:

”Mi, ova vlast koju su prokleli,omogućili smo na njihov zahtjev da imanja koja su im poklonile i zavještale vaše porodice pretvore u biznis zone. U pojedinim naseljima sa po 50.000 kvadrata u objektima za hotele, vile, turizam i šoping centre. Pa ko je zapravo izvršio prenamjenu crkvenoga imanja. vlast ili Crkva?”-pita Marković.

Kako je zaključio ne bi dozvolio da nas nijedan zakon, pa ni ovaj sukobljava jedne s drugima.

”Ali ovdje nije problem samo Zakon- on je povod da se sruši Crna Gora”- poručio je Marković.

Read Previous

Marković pozvao na dijalog: Da prevaziđemo podjele, Crnoj Gori potreban savez za Evropu

Read Next

Amfilohije o Crnoj Gori: To je jedina novonikla državica gdje se vratio spomenik Titu