06/03/2023

Marković: Amfilohije stao na čelo anticrnogorske opozicije

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije se, nažalost, stavio na čelo anticrnogorske opozicije, okupljajući ih. To je rezultiralo sinoćnjim protestom i litijom gdje samo za Crnogorce nije bilo mjesta kazao je predsjednik Vlade Crne Gore i zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista Duško Marković.

On je, na proširenoj sjednici Opštinskog odbora DPS-a u Pljevljima, kazao da je siguran da će građanska i demokratska Crna Gora i ovaj put odbaciti takav folklor i destrukciju.

– Litije su pokazale da nijesu vjerske nego političke i da su usmjerene na promjenu vlasti i ugrožavanje suverenosti Crne Gore – istakao je Marković.

On se osvrnuo i na postupke srpskih nacionalista koji su prethodnih dana fasade i zidne površine u Crnoj Gori prefarbali bojama srpske zastave.

– Propaganda da će Cran Gora biti srpska, uz vulgarno plakatiranje i farbanje po našim gradovima neće pokolebati Crnu Goru da Vlada i institucije zaštite Ustav i primjenom zakona sačuvaju državne i nacionalne interese – poručio je Marković.

POBJEDA.ME

Read Previous

PRLAINOVIĆ: Navijam za Mađarsku, no ne bi mi bilo krivo i da Crna Gora ode do kraja

Read Next

MO: Još jedna lažna vijest, nema NATO specijalaca u Crnoj Gori