12/10/2023

MANS: Ova Vlada nastavlja sa lošom praksom

Za samo nedelju dana iz budžetske rezerve je isplaćeno 59 hiljada eura raznih pomoći fizičkim licima u toku predizborne kampanje. Preko 80% tih sredstava je isplaćeno građanima opština u kojima se održavaju lokalni izbori.

Pozivamo poslanike da ne podrže predloženi Rebalans kojim se povećava budžetska rezerva za preko 18 miliona eura, jer ova Vlada očigledno nastavlja sa lošom praksom prethodnog režima da ta sredstva bez ikakvih kriterijuma dijeli u predizbornom periodu – kazali su iz MANS-a

U periodu od 12. do 18. septembra 2022. godine iz budžetske rezerve su isplaćivana sredstva pojedincima na osnovu Odluka Vladine Komisije za raspodjelu dijela sredstava budžetske rezerve čiji predsjednik je Ervin Ibrahimović, a njegov zamjenik Aleksandar Damjanović.

-Isplaćena je pomoć za 118 lica iz 16 opština koja je u prosjeku iznosila oko 500 eura po osobi. Najviše novca je dato građanima opština u kojima se održavaju izbori. Tako je u Podgorici za nedelju dana podijeljeno preko 25 hiljada eura za 52 lica, u Rožajama 12 hiljada eura na 22 lica, u Baru pet hiljada za 11 lica. U ostalim opštinama u kojima se održavaju izbori (Bijelo Polje, Budva, Pljevlja, Kolašin, Plav, Tivat, Danilovgrad) podijeljeno je skoro šest hiljada eura za 11 lica – zaključiliu su iz ove NVO.

Read Previous

Vladika Boris u Njujorku sa članovima crnogorskog udruženja 13. jul

Read Next

Sramna odluka Vlade