09/22/2023

Lovćenske straže: Sve crnogorske patriote u odbranu domovine

Kao razlog pokretanja protesta iz Lovćenskih straža su naveli:

– Očiglednog ugrožavanja državnopravnog statusa Crne Gore u kontinuitetu od strane 42 i 43 Vlade Crne Gore, s elementima osnovane sumnje u veleizdaju Države

– Smjene gospodina Sava Kentere s pozicije direktora bezbjednosno-obavještajne službe(Agencija za nacionalnu bezbjednost–ANB) kao sastavnog dijela sistema bezbjednosti Crne Gore, koji je misteriozno smijenjen na telefonskoj sjednici Vlade, u toku trajanja najvećeg foruma posvećenog bezbjednosti na Balkanu.

– Angažovanja Artana Kurtija,prijatelja premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića,za poziciju glavnog inspektora u Agenciji za nacionalnu bezbjednost, suprotno zakonu.

– Usvajanja(ne) Ustavnih izmjena Zakona o predsjedniku države, čime se sprovodi ustavni puč. 

„Činjenice da članstvo i simpatizeri Patriotskog pokreta otpora „Lovćenske straže 1990“ zagovaraju državni patriotizam, baštine antifašizam i u realnom životu žive interkulturalizam, inspirisale su nas da uputimo ovu inicijativu. Patriotski pokret otpora „Lovćenske straže 1990“ smatra da se moraju precizno naznačiti organizatori protesta jer crnogorske patriote ne smiju više dozvoliti da budu dobrovoljno iskorišćavani u političke svrhe, od bilo koje političke grupacije. U pitanju je Domovina a ne politika“, poručili su.

Read Previous

CHO se obratio ambasadama zemalja EU i SAD u Podgorici: Opasan udar na ustavno-pravni poredak Crne Gore

Read Next

Grupa građana sa Cetinja: U 18h kod spomenika vojvodi Mirku, ako nas je i stotina, više valjamo no stotinu hiljada izroda i izdajnika