Leposavićev prsten i uzdignuta tri prsta važna preporuka za Krivokapićevog ,,apostola“

Budući ministar pravde u vladi Zdravka Krivokapića osim stučnih kvalifikacija poznat i kao istaknuti srpski nacionalni radnikAdvokat Vladimir Leposavić, doktor pravnih nauka, kandidat za ministra pravde u ,,apostolskoj“ vladi Zdravka Krivokapića ima bogatu stručnu biografiju, ali ga je za poziciju ministra pravde očito preporučila bliskost Srpskoj pravoslavnoj crkvi, borba protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti i činjenica da se diči srpskom nacionalnom pripadnošću.

Rođeni Baranin se, kao stipendista Fulbrajtovog programa, specijalizovao na univerzitetu u Vašingtonu, na programu Međunarodna ljudska prava i pravo nediskriminacije, a doktorirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Bio je predavač na Univerzitetu Mediteran a prethodne dvije godine bio je angažovan kao pravni savjetnik Mitropolije crnogorsko primorske i Eprahije budimljansko nikšićke.

U promovisanju interesa SPC Leposavić nije, kao mnogi, bio ekstreman u izjavama, ali je vrlo glasno zastupao ideju da Zakon o slobodi vjeroispovijesti treba povući ili mijenjati da bi se zaštitilo ,,nesporno vlasništvo SPC“ nad manastirima i crkvama u Crnoj Gori.

Fotografije sa Fejsbuka koje objavljuje portal Pobjede govore o političkom aktivizmu Leposavića. Na jednoj je uslikan sa podignuta tri prsta dok se u pozadini vidi Kip Slobode, dok na drugoj Leposavić ponosno pokazuje prsteno sa četiri ocila.

Ostaje nada da budući ministar neće dokumenta u vladi ovjeravati ovim pečatom.

IZVOR:
Pobjeda