11/29/2023

Krivokapić: Profilisan sam kao čovjek koji će žrtvovati državnički čin da bi potpisao neustavan Temeljni ugovor koji mi je nuđen u Patrijaršiji

Bivši premijer Zdravko Krivokapić poručio je da mu nije žao što nije potpisao Temeljni ugovor jer “zašto da žalite za onim što je već neko projektovao da vi to nećete uraditi”. On je to kazao u intervjuu za Dan prošle sedmice, ali se isječak razgovora našao danas na Tviteru gdje je ubrzo postao viralan.

“Da sam ja potpisao Temeljni ugovor vjerovatno bih trajao ne znam koliko. Temeljni ugovor je jedna priča igre DF-a, političkih analitičara, politike koja se vodi od strane Beograda, učešća određenih episkopa. Hiljadu puta ponavljam tu stvar. Četiri episkopa koji su nadležni za Crnu Goru su Temeljni ugovor usaglasili zajedno sa mnom i 21. jula poslali Patrijaršiji.

Šta sam ja trebao da uradim? Ja sam čovjek koji neće dozvoliti da se bilo šta loše nanese mojoj crkvi, kojoj pripadam od rođenja, ne samo mojoj nego i mojih predaka. I ja sam zbog toga vjerovatno pogrešno profilisan da sam čovjek koji će žrtvovati državnički čin da bi potpisao nespreman, nezakonit i neustavan Temeljni ugovor koji mi je nuđen u Patrijaršiji SPC. Ja sam štitio tada i crkvu, iako to mnogi danas tako ne doživljavaju. Nije mi žao, to je bilo planirano za nekog drugog i to je dogovoreno 27. januara 2022. sa Dritanom, evo i to znam”, kazao je Krivokapić.

Read Previous

Užas u Srbiji: Maloljetnik došao u školu i počeo da puca na učenike, ima povrijeđenih

Read Next

Milatović: Nadam se da će se Ustavni sud uskoro izjasniti o Zakonu o predsjedniku