01/29/2023

Kovačeviću prijete: Slike medija koje vode kampanju protiv mene

Evo do čega dovodi hajka koja se vodi prema meni već danima. Evo zbog čega se napadaju i targetiraju srpski političari, zašto se podižu tenzije, zašto se nakon jedne od najuspešnijih godina u Opštini Nikšić, nova godina od strane grupe medija započinje sa recikliranjem prošlogodišnjih vijesti, sa uhođenjem kako se šta slavi, sa traženjem igli u plastu sijena, ne bi li se nekako naudilo mladim ljudima koji rade za grad, za zajednicu, samo zbog toga što su Srbi, što neće da prodaju svoje prađedove i njihovu borbu i muku, kazao je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

On je reagovao na prijetnje koje su mu upućene putem društvenih mreža.

Kovačević je kazao da nije pokrenuo nijednu od tema koje su ovih dana konstruisane “i namjerno se drže u žiži javnosti ne bi li se njima manipulisalo protiv moje ličnosti, protiv moje političke organizacije ali i protiv naših koalicionih partnera.”

“Te teme su pokrenuli drugi zalazeći u sitna crevca proslava, pjesama i stihova, problematizujući kod samo jednog naroda u Crnoj Gori njegovo normalno funkcionisanje, njegovu tradiciju, istoriju i sve ostalo. I naravno pikirajući mene i moje kolege da se o tome izjašnjavamo a da oni ocjenjuju je li to u redu ili nije. I samo zato što mi ne želimo da pristanemo da i dalje budemo dio takve medijske harange i priče i da se pravdamo što slavimo, što pjevamo, što se veselimo, ne vrijeđajući nikoga, što razgovaramo sa našim narodom i njegovim predstavnicima u drugim zemljama, bivamo razapeti, prokazani. Nikome od propagandista nije bilo bitno šta smo mi zaista rekli, pjevali, mislili, njima je bilo važno da se uhvate za nešto ne bi li pokrenuli kampanju i propagandu protiv nas za njihove sitne interese. A to nešto za šta se hvataju su naša osnovna prava. Što je dr Vladimir Leposavić rekao u naslovu jedne svoje knjige neprestano nas hvataju u vršenju svojih prava i to nam zamjeraju i zbog toga vode hajku na nas. Tako je bilo i ljetos kada su militantne grupe htjele pošto poto da prave u Nikšiću nacistički skup na kom su vrijeđali Srbe i Rome i uspijeli da svojim kriminalnim kanalima spriječe umjetnika koji je bio angažovan da održi koncert kome bi se radovali svi. Poruka je da ne treba da imamo nikakva prava ako hoćemo da ostanemo Srbi. Da Srbi možemo da budemo samo kao neka prazna ljuštura bez ikakvog sadržaja, u vidu dekora onima koji žele da zaborave svoju istoriju, tradiciju i kulturu i da kreiraju neku novu koja ih neće podsjećati na porijeklo”, napisao je Kovačević na svom Fejsbuk profilu.

Prema njegovim riječima, nije prvi put da svojim hajkama određena grupa medija proizvodi ovakve reakcije prema njemu, u kojima se, kako je kazao, čak ni njegovi pokojni ne ostavljaju na miru.

“To im naravno nije važno, oni će i za to okriviti mene, jer je to medijska rulja kojoj je samo važno da se baci kamenom i da osjeti i namiriše nečiju krv za svoj mali ćar. A kada im se odgovori i kada jezikom argumenata izgube bitku onda oni kažu kako sam ja napao njih i njihove medijske pajace koje su angažovali u razapinjanju mene u pokušaju da mi se nacrta meta koja će dovesti do ovakvih reakcija kakvu vidite u ovoj poruci dolje.

Ovo je vaša slika dragi moji mediji koji vodite kampanju protiv Marka Kovačevića, ova svijest je vaš proizvod, ovo je ono što vi hoćete od ove zemlje da napravite.

Junak iz poruke je naravno već jutros izbrisao i poruku i profil. Ali je ostalo svjedočanstvo bijede onih koji iz mržnje prema srpskom narodu ne biraju šta će učiniti sa konkretnim čovjekom ako preko gaženja tog čovjeka mogu ostvariti svoje sitne benefite. Na svu sreću Neko to od gore vidi sve a od gore gledaju i oči moje majke a nebo je nedostižno takvim bijednicima! I neka vam On vrati… A vama hvala, zaista vam hvala!”, zaključio je Kovačević.

Read Previous

Poklon CRNOGORCIMA u Srbiji: Krstaš izdao kalendar za 2023. godinu

Read Next

Aćimić pušten iz pritvora