12/05/2022

Konatar: 46 poslanika sazvalo sjednicu Skupštine za 28. april; Ibrahimović: Vjerujem da će kandidat za predsjednika biti iz SNP-a

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar podsjetio je da je 46 poslanika juče podnijelo inicijativu za sazivanje sjednice Skupštine na Cetinju 28. aprila.

– Kad smo dobili informaciju da je mandatar formalno obavijestio Skupštinu Crne Gore, a pošto je predsjedavajući Strahinja Bulajić podnio ostavku, juče smo potpredsjednici Bošnjak podnijeli inicijativu za sazivanje Skupštine. Ona to nije učinila, a u medijima iznijela tumačenje da samo Bulajić to može učiniti. Pošto smo iscrpili sve mogućnosti, a Bulajić i Bošnjak odbili inicijativu, 46 poslanika je odlučilo da sazove sjednicu za četvrtak 28. april sa početkom u 12 sati na Cetinju. Formalno smo obavijestili Skupštinu, predali zahtjev za sazivanje sjednice i na ovaj način smo htjeli da odblokiramo Skupštinu. Potpredsjednik Ibrahimović jedan od potpisnika inicijative za sazivanje sjednice – naveo je Konatar.

Odredili su da sjednicom predsjedava Ibrahimović.

– On će kao predsjedavajući preduzeti sve radnje da se sve odvija neometano i pozivam sve da sarađuju sa Ibrahimovićem – poručio je Konatar.

Potpredsjednik Skupštine i lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović ocijenio je da je danas važan dan.

– Od danas počinjemo priču odblokiranja Skupštine Crne Gore poslije dva mjeseca i odblokiramo sve procese koji su bili blokirani i direktno uticali na standard građana – istakao je Ibrahimović.

Ibrahimović, Foto: Pobjeda/J.Mi

On je kazao da vjeruje da će kandidat za predsjednika Skupštine biti iz klupe Socijalističke narodne partije.

– Ostavimo tu informaciju da sačekamo od kolege iz SNP-a – odgovorio je Ibrahimović na novinarsko pitanje.

Dodao je i da bi trebalo sačekati sa imenima za kandidate za ministre, s obzirom na to da neke partije još nisu održale sjednice svojih partijskih organa.

Konatar: Ako neko bude htio da podnosi krivične prijave, podnijeće ih protiv 46 poslanika

Konatar je kazao da je njihova obaveza kao javnih funkcionera da odblokiraju institucije.

– Mi kao poslanici nismo mogli svoju funkciju obavaljati više od dva mjeseca. Naša obaveza je da radimo u interesu građana i države Crne Gore – poručio je Konatar.

Komentarišući to što je Bošnjak juče rekla da niko drugi ne može zakazati sjednicu jer bi ušao u zonu krivične odgovornosti kazao je da su zajednički podnijeli inicijativu, te ako neko bude htio da podnese krivične prijave podnijeće ih protiv 46 poslanika.

– Ovo je jedini način, legitiman je. Miran sam. Mi ne možemo da izaberemo predsjednika, vlade.. Što je trebalo da uradimo? Ništa. Ne vjerujem da je bilo čiji interes da Skupština bude blokirana – poručio je Konatar.

Skupština Crne Gore su, ističe, poslanici.

– Kad smo iscrpili svaki način pozvali smo se na Ustav i učinili ono što je moguće – istakao je Konatar.

IZVOR:
POBJEDA

Read Previous

Evo kakvo nas vrijeme očekuje sjutra

Read Next

Carević odlazi sa čela Budve