12/08/2023

Kod Knina skinuli hrvatsku zastavu sa jarbola, dizali tri prsta i vikali: ‘Ajmo… skidanje, tako je!‘

Šibensko-kninska policija uhapsila je trojicu muškaraca zbog sumnje da su kod Knina skinuli s jarbola hrvatsku zastavu i to objavili na društvenim mrežama, čime su povrijedili ugled Republike Hrvatske.

Osumnjičena dvojica 20-godišnjaka i 49-godišnjak predati su pritvorskom nadzorniku, uz krivičnu prijavu šibenskom Opštinskom državnom tužilaštvu u Šibeniku, saopštila je policija, prenosi Hina.

Utvrđeno je da je 20-godišnjak 26. maja u mjestu Kovačić, na brdu Gradina, s čeličnog stuba skidao hrvatsku zastavu dok ga je vršnjak snimao i pritom ga podsticao i govorio mu da je skine.

Snimljeni materijal objavili su na društvenim mrežama i proslijedili 49-godišnjaku koji ga je dijelio drugim osobama putem interneta.

Takvim postupanjem osumnjičeni su grubo omalovažili zastavu Republike Hrvatske, kažu u policiji.

Snimak je po pisanju medija objavljen na TikToku i prikazuje mladića s podignuta tri prsta dok skida hrvatsku zastavu s jarbola.

Kninski župan o skidanju hrvatske zastave: ‘Skupo će ih koštati’

Župan Jelić i kninski HDZ osudili su skidanje zastave.

“Iz onih informacija koje imamo, a to su vam prenijeli i sugrađani, mislim da se radilo o pet minuta internetske slave koja će ih skupo koštati. Unijeli su nemir u zajednicu, jedinstveno se stalo u osudu takvog bespotrebnog i nerazumnog čina”, kazao je Jelić.

ANTENAM

Read Previous

Učiteljica Ana iz Mojkovca pokazala šta znači biti dobar pedagog: Pogledajte snimak koji će vam uljepšati dan

Read Next

Milici iz Nikšića je potrebna naša pomoć