11/29/2023

Kod Bahmuta se predao ruski vojnik. Širi se dramatičan snimak /VIDEO/

Ukrajinske snage poštedjele su život ruskom vojniku kada se predao dronu na bojnom polju samo nekoliko trenutaka prije nego što su ga njegovi operateri htjeli ubiti, potvrdio je ukrajinski zapovjednik za CNN. Snimak dronom iz jedinice ukrajinske 92. brigade, koju je objavio Wall Street Journal, prikazuje predaju koja se odvijala u rovu u istočnom gradu Bahmutu u maju.

U izjavi za CNN, Jurij Fedorenko, zapovjednik divizije jurišnih bespilotnih letjelica “Ahil” 92. brigade, potvrdio je da se predaja dogodila.

“Kada je shvatio da će umrijeti, odbacio je pušku u stranu, podigao ruke i rekao da se više neće boriti”, rekao je Fedorenko. “U to vrijeme smo imali ‘kopter s eksplozivom spreman da ga eliminišemo. Ali budući da je neprijatelj bacio oružje i pokazao da će se predati, odlučeno je da mu se izda zapovijed da se preda.”

Čini se da video prikazuje ruskog vojnika kako bježi ispred ukrajinskih jurišnih letjelica u rovovima bojnog polja u Bahmutu. Vojnik se tada zaustavlja i pokušava da komunicira s dronom rukama.

antenam

Read Previous

Mekalister: Izgubljeno je previše vremena, napredak moguć samo u stabilnom političkom okruženju

Read Next

NVO „Crnogorski fudbal“: SVI NA STADION!