Knežević: Podržaćemo inicijativu za samostalnu opštinu Zeta, ako joj pripadnu dio oko KAP-a, aerodrom, dio Plantaža…

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević rekao je da će podržati inicijativu Demokratske partije socijalista (DPS) da Gradska opština Golubovci postane samostalna opština ukoliko još pripadne devet katastarskih parcela koje uključuju industrijsku zonu oko Kombinata aluminijuma Podgorica, Aerodrom Podgorica, dio Plantaža, Skadarskog jezera…

Takođe, kako je rekao Knežević na konferenciji za medije, neće dozvoliti da samostalna opština nosi naziv Golubovci, već Zeta.

– Golubovci su samo jedna od 21 mjesne zajednice na području ove teritorije – pojasnio je Knežević.

On smatra da je DPS izašao sa inicijativom da Gradska opština Golubovci dobije status samostalne opštine jer su u toj stranci svjesni izbornog fijaska koji bi doživjeli u Zeti i Podgorici.

– Podsjećam da su u DPS-u i SNP-a i Pokret URA protivustavno i protivzakonito odlučili da odlože izbore u Podgorici i 10 drugih opština znajući kakvi će rezultati biti nakon brutalne izdaje koju su napravili ulazeći u koaliciju sa DPS-om. Prije nekoliko dana DPS je izašao sa stavom da je vrijeme da gradska opština Golubovci dobije status samostalne opštine. U pitanju je klasična politička računica DPS-a jer su svjesni fijaska u Zeti i Podgorici i na taj način pokušavaju da smanje razliku glasova od otprilike 4.000 – kazao je Knežević na konferenciji za medije.

Knežević je rekao da će podržati ovu inicijativu ukoliko Zeti budu pripasane devet katastarskih parcela koje su joj pripadale do 1957. godine, a zakonom o Glavnog gradu 2005. godine je oduzeto 9.000 hektara zemlje.

– Devet katastarskih parcela obuhvataju industrijsku zonu oko KAP-a, aerodrom Golubovci, značajan dio Skadarskog jezera i Plantaža. Ukoliko budu prihvaćeni amandmani za ovih devet katastarkih opština to znači da će Zeti pripasti i dio Dajbaba i Zabjela – naglasio je Knežević.

On je pozvao predstavnike Socijalističke narodne partije (SNP) i URE da se izjasne da će podržati samostalnu opštinu sa granicama koje DNP predlaže.

IZVOR:
POBJEDA