12/08/2023

KNEŽEVIĆ: Možemo očekivati vaskrsnuće Kosova i Metohije

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević čestitao je Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju, episkopu zahumsko-hercegovačkom Dimitriju, episkopu mileševskom Atanasiju i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve.

Knežević je u čestitki istakao da Vaskrs treba sve nas da podsjeti na prolaznost i neophodnost da u životu stremimo dobročinstvima “kako bismo opravdali svoje kratko postojanje na zemlji”.

“Kao što vaskrsnuća nema bez smrti, tako ni države nema bez duhovnih temelja i nacionalnog sjećanja. U vremenu, koje sve više liči na Jovanovu knjigu Otkrivenja, dužni smo se pomoliti za mir u svijetu, posebno mir između pravoslavne braće Rusa i Ukrajinaca, ali i za pravoslavne svetinje, koje svakog dana bivaju ugrožene od onih koji su zaboravili na Boga i molitvu”, naveo je Knežević u čestitki.

Pominjući manastire i crkve u Ukrajini, Knežević kaže da je dužnost spomenuti “i naše svetinje na Kosovu i Metohiji, i poručiti da se naša sveta i raspeta kosovometohijska zemlja mora braniti i čuvati i u Crnoj Gori”.

“Naše sveštenstvo i vjernici, kao i državnici, koje smo podržali, svi zajedno imamo obavezu prema Pećaršiji, Visokim Dečanima, Gračanici, Bogorodici Ljeviškoj, kao što to ima i Srbija, ali i naše episkopije i vjernici širom Vaseljene. Samo tako u ove vaskršnje dane, saborni i bez grešnih misli, možemo očekivati vaskrsnuće Кosova i Metohije, kao što je vaskrsnuo i Božiji sin svjedočeći neprolaznu svjetlost i simboliku imena svoga. Hristos Voskrese, Vaistinu Voskrese”, navedeno je u čestitki Kneževića.

Read Previous

Abazović pośetio Pećku patrijaršiju

Read Next

PRITISCI: Božović ne može prenijeti ovlašćenja za isplatu zarada