12/05/2022

Knežević: Lista „Za budućnost Podgorice“ biće pobjednik izbora u glavnom gradu

Nemam dilemu da će 19. juna doći do promjena u Podgorici i da će lista „Za budućnost Podgorice“ pobijediti, poručio je jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević na radnom sastaku u Lepoj Kati povodom otvaranja prostorija te koalicije za mjesne zajednice Stara varoš i Devetnaesti decembar.

Događaju su prisustvovali i drugi lider Demokratskog fronta Andrija Mandić i predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije Radoš Zečević.

Кnežević je naglasio da je, nakon svih izdaja i prevara izborne volje i svega onoga što je bio duh 30. avgusta, Demokratski front ostao na istim pozicijama odbrane tradicionalnih vrijednosti Podgorice i Crne Gore.

– DPS gubi podršku u biračkom tijelu i zato se opredijelila da stavi na respirator pokret URA i SNP, ne bi li napravili kratki bajpas do završetka ovih lokalnih izbora. U koalicionom i postizbornom kontekstu spremni smo da sarađujemo sa svim političkim subjektima koji su protiv DPS i politike aktuelnog gradonačelnika Ivana Vukovića – ističe Кnežević.

Predsjednik DNP je kazao da nije bio dovoljan 30. avgust 2020. jer je bio i 16. oktobar 2016. godine kada je DF pobijedio na tim izborima “gdje je DPS iscenirao i montirao farsu „Državni udar“”.

– Sada vidimo kakvi su sudstvo, tužilaštvo, policija koji su progonili naš politički savez kada nije bilo ni Zdravka Кrivokapića, ni njegovih „eksperata“ od kojih je većina bila na apanažama u DPS ili u inostranstvu – zaključuje Кnežević.

Mandić je rekao da će izborna pobjeda u Podgorici biti najbolja poruka da se ništa nije promijenilo u većinskom razmišljanju koje su građani saopštili 30. avgusta 2020. godine.

– Najveći otpor nasilnom prekrajanju izborne većinske Crne Gore možemo da pružimo tako što ćemo pobijediti na izborima u Podgorici. Naš protest iskazujemo glasanjem protiv te izdaje koja nas je snašla i protiv Demokratske partije socijalista koja hoće na prevaran način da preuzme upravljanje Crnom Gorom – istakao je predsjednik NSD.

Rezultati već održanih lokalnih izbora, kako je kazao, pokazuju da DPS od mjesta do mjesta gubi svaki grad i da je snaga ove koalicije upravo u tome što na narednim izborima može dati najbolji odgovor na manjinsku vladu koju, kako je rekao, prave Dritan Abazović i Milo Đukanović.

– Ovo što se dešava ovih dana je poruka da će DPS proći još gore nego na prethodnim izborima, a već uočavamo pojavu na terenu da se neki ljudi stide, a neki i boje da kažu da su imali bilo kakve veze sa DPS, iako su ih glasali do 30. avgusta – navodi Mandić.

Zečević je rekao da koalicija „Za budućnost Podgorice“ uveliko radi i otvara radne prostorije širom Podgorice.

– To će kampanju učiniti efikasnijom, a novoj lokalnoj vlasti predvođenoj našim političkim savezom olakšati sistematizaciju infrastrukturnih problema koje imaju građani u svojim mjesnim zajednicama – rekao je Zečević.

IZVOR:
pobjeda.me

Read Previous

Bratićka čestitala čelnicima crkve Srbije i pravoslavnim vjernicima Vaskrs

Read Next

Zirojević i Filipović saglasni: Vlada Abazovića i Jokovića na štetu Crne Gore