12/08/2023

Karte za prevoz trajektom od 1,5 do 10,5 eura, besplatno za bicikla, vatrogasce, Hitnu pomoć, policiju….

Cijene karata za prevoz na trajektnoj liniji Kamenari-Lepetane iznosiće od 1,5 do 10,5 eura. Kako je saopšteno na sjednici Vlade, cjenovnik JP Morsko dobro stupiće na snagu kada se stabilizuje ova linija, odnosno kada država nabavi barem još jedan trajekt. 

Ministarka ekologije, urbanizma i prostornog planiranja Ana Novaković Đurović kazala je da je Upravni odbor JP Morsko dobro donio cjenovnik na sjednici održanoj 17. marta, navodeći da je to preduzeće dalo niz pogodnosti.

Ona je rekla da je uvedena sezonska i vansezonska karta za motocikle i mala putnička vozila za fizička lica.

– Tako vansezonski iznos karte važi za period od 1. januara do 1. juna i od 1. oktobra do 31. decembra, dok se sezonski iznos karte odnosi na period od 1. juna do 1. oktobra. Primjera radi, cijena vansezonske karte za motocikl iznosiće 1,5 eura, a u toku sezone 2,5 eura. Karta za mala putnička vozila iznosiće četiri eura, odnosno pet eura u sezonu, dok bi za kamione i kombi vozila iznosila 10,5 eura – dodala je Novaković Đurović.

U skladu sa Pravilnikom o načinu ostvarivanja prava na mjesečnu kartu i povlašćeni prevoz na liniji Kamenari-Lepetane, predviđeno je da trajekt besplatno mogu koristiti bicikla, vozila Hitne pomoći i vatrogasne službe, službena vozila Vojske Crne Gore i Uprave policije.

Predviđena je i, kako je rekla Novaković Đurović, posebna cijena sezonske karte za građane i građanke Herceg Novog i Tivta koja će iznositi 1,5 eura, dok će cijena vansezonske i sezonske karte za mala putnička vozila biti tri eura.

– Cjenovnik je dobio neophodne saglasnosti Ministarstva finansija i Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama – poručila je Novaković Đurović.

Prevoz trajektima na liniji Kamenari-Lepetane biće besplatan do nabavke, kako je rekla, barem još jednog trajekta.

Read Previous

Pokret “Evropa sad” večeras o nastupu na izborima i nosiocu liste

Read Next

ZVANIČNO: Evo đe će biti inauguracija Milatovića!