12/11/2023

KAKO ĆE PODNIJET KOLEGE IZ “VEĆINE”: Abazović stigao u Prištinu!

Predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović stigao je  u Prištinu gdje će se  sastati sa predsjednicom i premijerom Kosova Vjosom Osmani Sandriu i Aljbinom Kurtijem.

Odmah po dolasku, predsjednik Vlade je posjetio katedralu Majke Tereze, gdje su ga dočekali prizrensko-prištinski biskup Dod Đerđi i monsinjor Ljuš Đerđi, biograf Majke Tereze, navodi se u saopštenju iz kabineta predsjednika Vlade.

“Crna Gora šalje poruku mira uz želju da svi gradimo društvo gdje se poštuju različitosti”, istakao je Abazović tom prilikom čestitajući svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti minuli Uskrs.

Nakon posjete katedrali, on je, zajedno sa ministrom ekonomskog razvoja i turizma Goranom Đurovićem, ministarom javne uprave Marašem Dukajem i ministarom ljudskih i manjinskih naroda Fatmirom Đekom, posjetio je Čaršijsku Džamiju, najstariju na Kosovu i jednu od najstarijih na Balkanu.

Abazović je u razgovoru sa predsjednikom Islamske zajednice Prištine Hetemom Sopjanijem i imamom Čaršijske Džamije poželio puno uspjeha i zgravlja čestitajući predstojeći Bajram i lagan završetak ramazanskog posta, navodi se u saopštenju.

AntenaM

Read Previous

Tragedija u kanjonu Tare: Mladić skočio sa mosta

Read Next

Abazović: Ugledajte se malo na predsjednika Opštine Budva…