Kabinet Đukanovića: Pismo Vučićevog saučešća stiglo sa adrese Vladimira Božovića, još jedan čin nepoštovanja institucija CG (FOTO)

Na adresu kabineta Predsjednika Crne Gore danas je dostavljeno pismo predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića upućeno predsjedniku Milu Đukanoviću povodom nesreće na Cetinju u kojoj je stradalo 11 osoba, među kojima dvoje djece, a šest povrijeđeno, saopšteno je iz Kabineta Đukanovića.

Pismo je, kako dalje navode, upućeno sa zvanične e-mail adrese Vladimira Božovića koji se predstavio kao ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori.

“Podsjećamo javnost Crne Gore da je Vladimir Božović odlukom Vlade Crne Gore u novembru 2020. proglašen personom non grata.

Današnji potez predstavlja još jedan čin nepoštovanja institucija Crne Gore.

Neprihvatljivo je da i tragičan događaj na Cetinju, Vladimir Božović koristi da nastavlja sa svojom praksom lažnog predstavljanja i kršenja međunarodnih konvencija.

Kabinet Predsjednika Crne Gore će ovim povodom zatražiti određena postupanja od strane Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova, uključujući zabranu ulaska i napuštanje teritorije Crne Gore od strane V. Božovića.

Napominjemo da je pismo iste sadržine drugi put u toku dana proslijeđeno sa zvanične e-mail adrese Ambasade Srbije u Crnoj Gori”, saopštio je Kabinet Predsjednika Crne Gore.