12/08/2023

Jovanović negirao optužbe: Nijesam nesavjesno liječio pacijentkinju

Načelnik Odjeljenja pulmologije Kliničkog centra Crne Gore dr Vladimir Jovanović, protiv koga je podnijeta krivična prijava u kojoj se navodi da je nesavjesno liječio pacijentkinju, za Portal RTCG je negirao te navode, istakavši da je uradio sve što je mogao kao ljekar i da je ispoštovao sve procedure liječenja.

Jovanović je rekao da je dao izjavu u tužilaštvu i da će se ovim pitanjem baviti vještaci.

Pojasnio je da je pacijentkinja dovedena da bi joj se uradila intervencija vađenja vode iz pluća, što je, kako kaže, učinio.

“Tužen sam da sam nesavjesno liječio majku K.P. i da sam je ostavio u Urgentnom centru što nije istina. Ona je dovedena u ranim jutarnjim satima, kolege su me odmah pozvale da uradim intervenciju, što sam ja i učinio i iza sebe imam više od 5. 000 takvih intervencija”, navodi Jovanović.

Ističe da je sve uradio kako mu ljekarski poziv nalaže i da je nakon toga primljena na Odjeljenje grudne hirurgije gdje je poslije 15 dana preminula.

Jovanović navodi da svaka intervencija nosi rizike i komplikacije, i da se zbog toga i zove invazivna intervencija.

“Ali se komplikacija rješava drenažom i to nije smrtonosna komplikacija. Nije tačno da sam je ostavio, dao sam izjavu po svim tačkama prijave. Odbacujem sve što je navedeno iako svaka procedura ima komplikacije. Evo na primjer kad se radi kateterizacija srca, od naduvavanja stenta može da pukne krvni sud u srcu, tako da nema te procedure koja se ne može iskomplikovati”, pojašnjava Jovanović.

Kaže da je ispoštovao algioritam pregleda i da nije nesavjesno liječio pacijentkinju.

Read Previous

CFD: Milovićev poziv na „dekontaminaciju“ Cetinja ekvivalentan pozivu Ostojića na progon muslimana

Read Next

Vujović: Političari prijete medijima koji im nijesu po ukusu