12/11/2023

Još jedan pucanj u prazno bivšeg DF-a

SAOPŠTENJE LISTE MI MOŽEMO:

Bivša poslanica bivšeg Demokratskog fronta iz odavno raspuštene Skupštine Crne Gore, pokušala je još jednim prizemnim napadom na temelje pravnog poretka da pokvari najljepši praznik građanima naše države. Umjesto svojih stranačkih i koalicionih kolega koji su ideje o potrebi izmjene državnih simbola odavno potrošili, oglasila se poslanica koja je u Skupštini Crne Gore svojevremeno prijetila formiranjem paravojnih jedinica.


Naravno, opet su u opticaju “pomiriteljske” poruke iza kojih se krije pokušaj revizije istorije. Nova politička “elita”, pristupajući površno i demagoški skoro svemu o čemu govori, demonstrira nesposobnost i neznanje o Crnoj Gori i njenom viševjekovnom trajanju.


Opet se pokazalo da potreba osvajanja dvije trećine poslaničkih mjesta, koja se čuje iz redova prosrpskih stranaka, ima za cilj jedino potrebu izmjene Ustava i promjene simbola našeg državnog identiteta. O pomirenju govore oni koji su učinili sve da, služeći tužim interesima, posvađaju i obesmisle građansku Crnu Goru.

Naravno, u pitanju je još jedan pucanj u prazno onih koji čak i u danima nestajanja svoje dugogodišnje koalicije, demonstriraju neskrivenu odioznost prema državi u kojoj žive i od nje primaju pozamašne apanaže.

Read Previous

Bešić: Ukoliko se ne smire podjele u društvu može doći do građanskih sukoba

Read Next

In memoriam: Lusija Petričević