“Jedinstvena Autokefalna pravoslavna crkva u Crnoj Gori bi donijela mir”

Pravoslavni svještenik Vladimir Lajović objavio je na svom FB profilu da bi jedinstvena  Autokefalna pravoslavna crkva u Crnoj Gori bi donijela mir pravdu i stabilnost.

Lajović ističe da bi se ostvarilo jedinstvo sa svim pomjesnim crkvama u vaseljeni, naročito sa SPC.

Jedinstvena Autokefalna pravoslavna crkva u Crnoj Gori bi donijela mir, pravdu i stabilnost. Ostvarila jedinstvo sa svim pomjesnim crkvama u vaseljeni, naročito sa SPC. Dobila Temeljni ugovor sa Vladom, ekskluzivno pravo djelovanja u Crnoj Gori, odnosno priznanje njenih kanona (ni jedna pravoslavna crkva ne bi mogla da djeluje bez njene saglasnosti), a naročito ekskluzivno i trajno pravo upravljanje i koršćenje svih pravoslavnih manastira i crkava, kao što je slučaj sa temeljnim ugovorima RKC i IZCG. To je toliko notorna stvar! Sve bi se riješilo za 24h, obesmislila priča o “otimanju svetinja” i uskraćivanju bilo kakvih vjerskih i ljudskih prava pravoslavnim vjernicima, naravno da je crkvi zaista stalo do svih pravoslavaca, do svetinja i do države Crne Gore“, napisao je Lajović.

Jedinstvena Autokefalna pravoslavna crkva u Crnoj Gori bi donijela mir, pravdu i stabilnost. Ostvarila jedinstvo sa svim…

Posted by Vladika Vladimir Lajović on Thursday, February 27, 2020