12/05/2022

Ivanović OTKRIO kako će se odlučivati o Temeljnom ugovoru

Buduća manjinska vlada odluke će donositi prostom većinom, što se odnosi i na potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC, kazao je potpredsjednik SNP-a i poslanik te partije Dragan Ivanović, u emisiji “Link”, Radija Crne Gore. On je kazao da su svi konstituenti potpisali novi Sporazum o radu manjinske vlade, za period za koji ona bude funkcionisala, a kojim je definisano i to pitanje.

Na pitanje da li je SNP-u prihvatljiv predlog SDP-a da se o Temeljnom ugovoru sa SPC odlučuje dvotrećinskom većinom na Vladi, Ivanović odgovara:

“Ne. Mi smo uspjeli da izdejstvujemo da se to skine iz Sporazuma i to neće biti sastavni dio Sporazuma, odlučivaće se prostom većinom na vladi, pa i o tom. Mi smo kao prioritet i na prvo mjesto stavili Temeljni ugovor. Potpuno smo svjesni da je Temeljni ugovor trebalo da potpiše prethodna vlada”, poručio je Ivanović.

Ivanović je kazao da je GO partije prihvatio kompromis, koji je morao da se učini da u manjinskoj vladi bude SDP.

Podsjetio je da je prethodna odluka GO SNP-a bila da neće u manjinsku vladu sa DPS-om, SD-om i SDP-om.

Ivanović kaže da je zahtjev i DPS-a, za podršku, bio da u vladi bude SDP.

Zbog toga je GO SNP-a juče prihvatio da bude dio vlade u kojoj će biti i SDP.

“To je jedan kompromis koji je očigledno morao da se prihvati”, kazao je Ivanović u emisiji “Link”, Radija CG.

Kaže i da su se odlučili za SDP, a ne SD, u budućoj vladi, jer je ta partija 2016. godine izašla iz, kako je naveo, zagrljaja Mila Đukanovića.

SNP je kaže dobila šest ministarstva u budućoj vladi, čime su zadovoljnji. Na pitanje da li su SNP-u personalno u vladi prihvatljivi Ranko Krivokapić i Raško Konjević, Ivanović odgovora:

“Imali bi mi 1000 primjedbi, ali hoćemo da pravimo kompromise i da mislimo dobro građanima, a i Crnoj Gori i da krenemo naprijed”, poručio je Ivanović.

Vjeruje i da će efikasnost u radu buduće vlade razbiti sve predrasude o pojedinicima, ali i o ulasku SNP-a u izvršnu vlast.

IZVOR:
RTCG

Read Previous

Boljević: Na osnovu čega je poljoprivredno zemljište u Zeti odabrano za zatrpavanje opasnog organskog otpada

Read Next

Legendarni fudbaler Intera gledao derbi i dobio ovacije