12/10/2023

Inauguracija Milatovića da bude na Cetinju

Protekle dvije i po godine obilježene su revanšizmom – političkim i ideološkim, kazao je poslanik SD-a Boris Mugoša u emisiji “Pressing” Gradske TV.

Zabrinjava, kaže, da je tzv. oslobodilačka većina od 30. avgusta prvo promijenila Zakon o državnim službenicima i namještenicima koji je jedan od ključnih u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Takođe, dodatno zabrinjavaju, napominje, i kontradiktorne izjave predsjednika i potpredsjednika Pokreta Evropa sad Milojka Spajića i Jakova Milatovića kada je riječ o Berlinskom procesu i Otvorenom Balkanu.

“Sve to dodatno unosi neki vid pometnje kod biračkog tijela. Prioritet nam mora biti članstvo u EU i to je nešto oko čega se svi moramo dogovoriti”, poručuje Mugoša, dodajući da birači treba da vode računa sa kim će partije za koje glasaju biti u postizbornoj koaliciji.

“Pretpostavljam da birači Pokreta Evropa sad, Demokrata ili Ure nijesu znali da će 35 odsto funkcija u Glavnom gradu nakon izbora pripasti Demokratskom frontu”, navodi Mugoša.

Mugoša smatra da inauguracija novoizabranog predsjednika države treba da bude na Cetinju.

“Taj svečani čin pripada Prijestonici Crne Gore zbog njenog istorijskog i kulturnog značaja. S druge strane, sama rezidencija je na Cetinju, gdje prima akreditivna pisma od novoimenovanih ambasadora”, navodi Mugoša.

Sagovornik Gradske TV ističe da nije pristalica da političari procjenjuju bezbjednosnu situaciju, ali ni negativnog odnosa prema Cetinju i Cetinjanima i određenoj vrsti marginalizacije grada.

Read Previous

Ovako danas izgleda Putinova Rusija: Serijske ubice se vraćaju kućama, a političari pravac – gulag

Read Next

U Podgorici održana komemorativna śednica povodom smrti Vladana Vučelića /VIDEO/