12/11/2023

IMA NAS: U utorak u 18 časova protest, niko više nema pravo da ćuti

U utorak, 8. novembra, ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici, održaće se protest pod sloganom – Ima nas. Početak protesta zakazan je za 18 časova.

“Evropske i građanske snage, predstavnici civilnog sektora i građanski aktivisti pozivaju na mirni građanski protest pod sloganom “IMA NAS!”. Odlučni smo da jasno istupimo kao nosioci aktivnosti koji okupljaju sve koji svojoj državi žele dobro”, navode organizatori protesta.

“Situacija u kojoj se nalazimo ne dolikuje građanskoj, demokratskoj i evropskoj Crnoj Gori. Evropska vrijednosna većina u Parlamentu ne postoji. Duboka društvena podijeljenost i ekonomska neizvjesnost jedino su što je aktuelna parlamentarna većina prouzrokovala”, ističu organizatoru protesta.

Pokazalo se, dodaju organizatori,  da njihova zlodjela neminovno dovode i do socijalnog, ekonomskog i institucionalnog haosa.

“Niko više nema pravo da ćuti i ostane nijem na Ustavnu, ekonomsku i socijalnu anarhiju u Crnoj Gori. Zato organizujemo protest, u utorak, 08.11.2022 u 18:00 h, na platou ispred Skupštine Crne Gore, koji predstavlja inicijalni događaj za dalje vaninstitucionalno i institucionalno djelovanje”, zaključuju organizatori protesta.

Ranije danas potpredsjednik i poslanik Demokratske partije socijalista Jevto Eraković najavio je veliki protest u Podgorici zbog, kako je rekao, djelovanja anticrnogorske koalicije koja uništava budućnost Crne Gore.

On je poručio da građani Crne Gore neće ćutke gledati kako anticrnogorska koalicija uništava budućnost ove zemlje.

Read Previous

Mlade ne smijemo prepustiti crkvi

Read Next

Tuča na biralištu u Šavniku, jedna osoba povrijeđena, više privedenih