01/29/2023

Iković: Preokret u Danilovgradu će djelovati iz opozicione klupe

Preokret u Danilovgradu neće biti dio lokalne vlasti, saopšteno je iz ovog pokreta. 

“Dali smo svoj doprinos da izbori prođu u demokratskoj atmosferi, povukli svoju žalbu pred Ustavnim sudom kako bi izbori mogli biti nesmetano proglašeni i pozvali druge da učine isto, te podržali konstituisanje administrativnih tijela i imenovanja nužnih za početak rada lokalne samouprave. Izbor kandidata za gradonačelinka smo podržali jer se radi o osobi sa vrlo dobrim ljudskim i stručnim karateristikama i time dali i simbolički doprinos da lokalna samouprava u novom mandatu može početi nesmetano funkcionisati”, navodi Vuk Iković, odbornik Preokreta u Skupštini opštine Danilovgrad. 

Nakon toga, kako kaže, Preokret nastavlja borbu za Danilovgrad iz opozicionih klupa.

“Razlog ovakve odluke leži u drugačijem viđenju politike u odnosu na novu većinu koja će voditi grad i želimo da na ovaj način damo doprinos uvođenju novih političkih praksi u kojoj će cilj biti isključivo opšti interes građanki i građana Danilovgrada bez obzira koju su partiju ili listu glasali.

Inistiraćemo na tome da odluke koje se donose u Skupštini opštine Danilovgrad budu podređene interesima lokalne zajednice – od krovnog lokalnog nivoa, pa sve do mjesnih zajednica”, dodaje Iković. 

Prvi korak u tom pravcu, poručuje, biće očuvanje Trga kao primjer odbrane javnog dobra. 

“Promovisaćemo rješenja koja smo predstavili u kampanji, a za koja smo uvjereni da su u najboljem interesu svih građanki i građana Danilovgrada i budno pratiti rad nove vlasti, te reagovati kada god uvidimo da se mogu donositi bolja rješenja ili ispravljati nepravda. Iniciraćemo niz odluka čijom primjenom bi se poboljšao kvalitet života u Danilovgradu i biti u pravom smislu glas građana”, zaključio je. 

Read Previous

Jovanović naložila preispitivanje postupanja državnog tužioca ODT Podgorica

Read Next

Pitanje Kosova je za Vučića završeno!