01/29/2023

I helikopter uključen u potragu za dječakom

Potraga za trinaestogodišnjim N. V. iz Herceg Novog, koji je nestao preksinoć sa šetališta Pet Danica, nastavljena je jutros. U potragu je uključen i helikopter Vojske Crne Gore. Danilo Mijajlović, iz Regionalnog ronilačkog centra Bijela, saopštio je za Portal RTCG da je i jutros jak vjetar i prilično veliki talasi, što otežava potragu za djetetom.

– Napravili smo plan današnje pretrage, pripremamo se za ronjenje dok očekujemo da dođe naš ronilacki gliser. Nadamo se da će vidljivost pod vodom biti bolja – kazao je Mijajlović.

Osim u moru, ronioci i spasioci dijete traže i na kopnu.

Načelnik Centra bezbjednosti Herceg Novi Predrag Žižić kazao je za TVCG da je događaju upoznata i Uprava policije Hrvatske, u slučaju da se tijelo dječaka pojavi u vodama susjedne države.

– Građani se uključuju oprezno i preporučio bih da se ne uključuju samostalno, već da o svim ativnostima obavijeste nadležen – kazao je Žižić.

Trinaestogodišnjak je preksinoć nestao oko 22 sata, kada ga je talas povukao u more. Prema nezvaničnim informacijama iz Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi, dva dječaka sišla su sa šetališta da se fotografišu, nakon čega je talas povukao jednog od njih.

Read Previous

Milan Knežević dobitnik Svetosavske povelje

Read Next

Potvrđeni prvi slučajevi “kraken” soja u Crnoj Gori