12/08/2023

Hristoljubiva braćo, spremite se za progone

Predsjednik Revizorskog odbora u Luci Bar Miloš Ostojić, mjesecima na društvenoj mreži Fejsbuk uvredljivo govori o pripadnicima bošnjačkog naroda, nazivajući ih ,,takozvanim Bošnjacima“, „odvratnim konvertitima“, „nacionalističkim ispljuvcima“ koji se kriju iza „lažne vjere“ i poziva na njihov progon.

Ostojić je, kako piše na njegovom profilu, zaposlen u revizorskoj kući EuroRev iz Podgorice, radio je u kućama Delloite i KPMG, a početkom aprila je imenovan za predsjednika Revizorskog odbora u Luci Bar u kojoj je član od 2021. godine.

On se 6. aprila zahvalio svojim pratiocima na čestitkama na imenovanju na mjesto predsjednika Revizorskog odbora Luke Bar, pojašnjavajući da mu je profesionalni angažman u revizorskoj kući.

– Cijenim što sam već u trećem mandatu, a promijenio sam „po dubini“ dva odbora direktora. Na moje iznenađenje predložen sam ponovo jer je Odbor direkotra cijenio mene kao eksperta i već u trećem mandatu sam predložen i izglasan kao predsjednik Revizorskog odbora – navodi on u objavi na Facebooku.

No, ostale objave na profilu Ostojića nijesu tako „obične“, pa se u par objava datiranih na 18. april može pročitati da je, prema njegovom mišljenju „sasvim jasno da živimo u poslednjim vremenima koje mogu dokazati iz komunikacije sa tzv. ‘Bošnjacima’“.

-Sa tolikom žestinom ih potučem na duhovnom nivou da se svaka komunikacija završi da su prevrtljivci tj. „odvratni konvertiti“. Žao mi je tih palih duša kojima dokažem da su ništa, a oni umjesto da prihvate istinu i dalje vuku svoj grijeh i ne mogu da ga puste. To znači da oni nemaju kapacitet da napreduju u duhovnosti – naveo je Ostojić na Fejsbuku.

Dalje kaže da „pravoslavce obavezuje obaveza prema gospodu“ te da je, kako kaže, sa takozvanim Bošnjacima „nemoguće praviti zajedničku priču, jer posmatraju život samo sa svog prizemnog nivoa“.

-Hristoljubiva braćo, spremite se za progone! Zavjet koji su nam naši preci ostavili nas doziva. Još ima svjetlosti u danu da se borimo protiv tame i neznanja – poručuje revizor Ostojić.

Istog dana, u drugoj Fejsbuk objavi, Bošnjake naziva „nacionalističkim ispljuvcima“, koji se „kriju iza lažne vjere kakav je islam“, te kako je „poznato da ti ispljuvci“ moraju pred njim da „spuštaju glavu“.

Osim Bošnjaka, Ostojić redovno vrijeđa i Crnogorce, nazivajući ih tako u jednom postu iz decembra prošle godine pripadnicima izdajničkog plemena koji su za njega „utvare i demoni“ u čijem prisustvu ne želi boraviti jer ne želi da bude „u auri izdajnika“, da ne bi, kako objašnjava, postojala ni mogućnost da to na njega utiče „čak ni na nivou pomisli“.

Read Previous

U poneđeljnik štrajk upozorenja Sindikata zaposlenih u RTCG

Read Next

Incident na trajektnom pristaništu u Kamenarima: Vozač radnika dva puta „digao“ na haubu automobila?