12/11/2023

Grupa srednjoškolaca šamarala, tukla i maltretirala djecu na igralištu Preko Morače

Roditelji maloljetnika od osam, 10 i 11 godina prijavili su Centru bezbjednosti Podgorica da je njihovu djecu napala grupa srednjoškolaca, među kojima je bilo i punoljetnih lica, a koji su ih maltretirali i nanijeli im povrede.

Prema svjedočenju jednog od roditelja koji je kontaktirao redakciju, sve se odigralo u petak predveče, oko 18.30 sati, na igralištu u kvartu Preko Morače u Podgorici. Nakon što je slučaj prijavljen policiji, roditelji su djecu odveli u bolnicu gdje su tokom pregleda konstatovane povrede, masnice i podlivi, jednom i krvarenje iz nosa, a sve od udaraca „otvorenom i zatvorenom šakom“.

Pobjedi je iz policije danas rečno da na ovom slučaju rade sa Osnovnim državnim tužilaštvom.

Dokumentacija je, kako nam je saopštio jedan od roditelja, predata policiji, koja je, uz izjave očevidaca slučaj uputila na izjašnjenje nadležnom tužiocu koji će u daljem postupku saslušati aktere događaja, uključujući i razgovor sa osumnjičenima, kao i djecom koja su pretrpjela napad.

Rečeno nam je da su se djeca igrala loptom na terenu između zgrada u kvartu koji se nalazi iza „Alpe bara“, a srednjoškolci, od kojih je nekoliko punoljetnih, čiji je identitet utvrđen, su im prvo tražili loptu, ispucavali je u krošnje drveća, a potom se situacija nastavila kroz psovke, vrijeđanje i šamaranje. Među nasilnicima su, kako tvrde, bile i dvije starije maloljetnice.

– Zgroženi smo da se ovakve stvari događaju uprkos čitavoj priči i brojnim slučajevima kojima svjedočimo u posljednje vrijeme – naveo je roditelj.

Nekoliko osoba dalo je izjavu kao svjedoci događaja.

FOTO: Uprava Policije

Read Previous

Za vikend 34 vozača lišena slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Read Next

Mladić poginuo na putu Danilovgrad – Nikšić