12/11/2023

Grupa građana sa Cetinja: U 18h kod spomenika vojvodi Mirku, ako nas je i stotina, više valjamo no stotinu hiljada izroda i izdajnika

Grupa građana Cetinja pozvala je sve kojima je, kako kažu, na srcu ova zemlja da se pridruže sinoć dogovorenoj protestnoj šetnji u Podgorici u 18h – od spomenika vojvodi Mirku na Trgu nezavisnosti do Skupštine.

Njihovo saopštenje prenosimo integralno: 

“Ovih dana reprizira se sramotna Podgorička skupština, nakon koje treba da uslijedi moralna i materijalna bijeda i glad – poput onih nakon 1918. 

Na djelu je nasilno i nezakonito mijenjanje Ustava i gaženje ustavnoga poretka radi svrgavanja najviših državnih organa i predstavnika tih organa, a sve uz pomoć iz inostranstva, tj. Srbije i Rusije, što po Ustavu CG, čl. 360, 361 i 362 podrazumijeva zatvorske kazne do 15 godina.

Mi se ne okupljamo da bismo pazili bilo čija leđa, kako to perfidno žele podmetnuti lažni patrioti koje hrani lična frustracija ili srpski i ruski agenturni fondovi. Okupljamo se da pokažemo da nas ima, da se nećemo predati nasljednicima najmračnije ideologije koja baštini silovanja, ubistva, mučenja i druge zločine ne samo širom regiona no i u Crnoj Gori.

Današnja Podgorička skupština, ukoliko u njoj ostanu predstavnici onih političkih pokreta koji su obnovili crnogorsku državnost, biće sramotnija od one iz 1918. jer u ovoj imamo naše političke predstavnike.

Stoga ih pozivamo da napušte Skupštinu i prestanu davati legitimitet Vučićevoj i Putinovoj agendi te da se pridruže građanima u vaninstitucionalnoj borbi koja nam predstoji. Pozivamo ih da prestanu hraniti laž o neophodnosti institucionalne borbe jer mi naših institucija nemamo. One su zarobljene izdajničkim kadrom Ure, DF-a i Demokrata. 

Vidimo se u Podgorici u 18h, kod spomenika vojvodi Mirku.

Ako nas je i stotina, više valjamo no stotinu hiljada izroda i izdajnika.

Pozivamo Predśednika da raspušti Skupštinu, a političare da nam se pridruže u uličnoj borbi za očuvanje građanskoga mira i ustavnoga poretka.”

Read Previous

Lovćenske straže: Sve crnogorske patriote u odbranu domovine

Read Next

Crnogorska dijaspora: “Usvajanje” pseudo-zakona vrhunac anti-ustavnog djelovanja prosrpskih i proruskih poslanika