05/30/2023

Formirane radne grupe za prihvat pomoći

Nacionalno koordinaciono tijelo i Sistem Ujedinjenih nacija (UN) u Crnoj Gori formirali su radne grupe za prihvat pomoći UN u borbi naše zemlje protiv koronavirusa.

Danas su, kako obavještavaju iz Vlade Crne Gore, formirane radne grupe koje će u najkraćem mogućem roku pripremiti plan aktivnosti za apsorpciju pomoći Ujedinjenih nacija Crnoj Gori u borbi protiv širenja i posljedica koronavirusa.

To su dogovorili na sastanku predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela Milutin Simović i koordinatorka UN u Crnoj Gori Fiona Mekluni.

“Ključne državne institucije i Sistem UN u Crnoj Gori će u narednim danima intenzivno raditi u pravcu rješavanja urgentnih pitanja i donošenja brzih odluka sa kratkim rokom implementacije u borbi protiv koronavirusa”, dogovoreno je danas.

Ujedinjene nacije su pohvalile mjere koje je Vlada preuzela u cilju borbe protiv širenja virusa, uvjeravajući da Sistem UN podržava sistemski odgovor i planove Crne Gore, koja istovremeno vodi računa o ljudskim pravima i najugroženijim populacijama.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva zdravlja, Ministarstva vanjskih poslova, Ministarstva javne uprave, Kliničkog centra Crne Gore, Instituta za javno zdravlje i Uprave policije.

RTCG

Read Previous

Od večeras objavljuju identitete lica u samoizolaciji

Read Next

Italija: Skoro 800 mrtvih za 24 sata

Most Popular