12/05/2022

Evropski tim za Nikšić: Kovačevićevo ponašanje nedostojno predsjednika Opštine, riješite problem građanima

Ostrašćeni predsjednik Opštine Nikšić, poznati režiser i scenarista predizbornih marketinških trikova, negator antifašističkih i evropskih vrijednosti, kada nema rješenje za probleme svojih sugrađana, kleveta i iznosi najgnusnije insinuacije, na račun onih koji su vođeni željom da pomognu ljudima u nevolji iznijeli ideju za prevazilaženje problema. Svoju nezainteresovanost i neumijeće da pomogne svojim sugrađanima, koji od njega to očekuju, pokušava prikriti jeftinim manipulacijama i opasnim insinuacijama, saopšteno je iz Evropskog tima za Nikšić.

Iako bi svaki razumni predsjednik Opštine prihvatio i razmotrio svaku sugestiju dobronamjerne i konstruktivne opozicije, ne iznenađuje nas reakcija Marka Kovačevića. Ne iznenađuje nas jer smo navikli na ispade čovjeka za kojeg smo u startu naznačili da nije dostojan funkcije koju obavlja. To je pokazao i dokazao više puta i nastavlja da dokazuje.

Očigledno da se Kovačević ne može trgnuti iz zagrljaja svoje političko-ideološke matrice u kojoj je mržnja prema DPS-u i Crnoj Gori jedini pokretač. Žalosno je što svojim ponašanjem Kovačević unižava funkciju koju obavlja i grad u kojem je predsjednik. Ipak, jaki su nikšićki temelji zasnovani na crnogorskom patriotizmu, multikulturalnom skladu i snažnom evropskom duhu, sigurni smo da ih ni Kovačević, kao ni njegovi saborci neće ni uzdrmati.

Mi smo svojim ponašanjem u lokalnom parlamentu pokazali da nije sve u politikanstvu i demagogiji. Ako Marko Kovačević ima neka saznanja da je bilo ko od odbornika Evropskog tima za Nikšić učinio nešto protivzakonito i da je učestvovao u nekim protivpravnim radnjama, neka javno iznese sa dokazima, u suprotnom, očekujemo makar izvinjenje zbog njegove opaske da smo svi kriminalci. Važno je napomenuti, bez ikakvih insinuacija ili loše namjere, i ono što je Kovačeviću dobro poznato, da je vlasnik firme Sab security, koja je vlasnik zemljišta i koja je pokrenula pitanje iseljenja ovih porodica, brat funkcionera Nove srpske demokratije. Toliko o povezanosti biznismena sa DPS-om.

Na kraju, ono što je najvažnije u cijeloj priči, pozivamo predsjednika Opštine da riješi problem građana koji su u nevolji i da se konačno počne baviti svojim poslom. Mi smo na osnovu informacija koje smo dobili od stanara ponudili određeno rješenje. Ako ga nije moguće sprovesti ili ako Opština ima bolje podržaćemo ga. Podržaćemo svako Vaše rješenje koje ima za cilj da se zbrine prvo Vaso Terić, a onda i sve ostale porodice. Naša reakcija je bila ljudska, a ne politička, žao nam je što Kovačević to ne razumije.

Zoran Vukićević

Boris Muratović

Marko Burić

Sonja Milatović

Slobodanka Roganović

Jasmina Nikčević

Rajko Perović

Aleksandar Mrvošević

Dejan Perović

Nikola Bezmarević

Dragoljub Čarli Ilić

Momčilo Mićunović

Ivana Radonić

Jelena Marković

Dragan Nikolić

Tanja Perišic Knežević 

Read Previous

Evo šta je Đukanović rekao o dešavanjima na Cetinju: Ono što ste viđeli na Cetinju je bio patriotizam

Read Next

Zirojević: Bulajić podnosi ostavku kako ne bi ometao proces, kako čudno piše “zaštita interesa Crne Gore”