11/29/2023

Đukanović: Želim Milatoviću uspješan mandat; Milatović: Na nama dvojici je bilo da damo primjer, inauguraciji će prisustvovati i Đukanović

Završen je drugi razgovor predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i novoizabranog predsjednika Jakova Milatovića u okviru aktivnosti primopredaje dužnosti.

U toku je obraćanje medijima.

Đukanović je kazao da je ideja dijaloga bila da doprinesu demokratskoj tranziciji vlasti.

“Mislim da je kao praksa veoma dobrodošlo. Razgovori su bili zanimljivi. Govorili smo o regionalnom, evropskom i globalnom političkom okviru u kojem Crna Gora treba da ostvari svoje interese. Govorili smo o mnogim aspektima unutrašnje politike i složili smo se da je jako puno izazova. Pozicija predsjednika je u toj politici veoma važna. Vjerujem da će CG nastaviti da se uspješno kreće putem EU razvoja. Želim Milatoviću uspješan mandat sa željom da sa te pozicije doprinese ostvarivanju najvažnijih interesa naše države”, kazao je Đukanović.

Milatović je naveo da su oba razgovora bila jako konstruktivna i na fonu svega onoga sto su naše unutrašnje politike kao i spoljne.

“Naši razgovori su dobar primjer demokratske tranzicije vlasti. Na nama dvojici je bilo da damo primjer dobre demokratske prakse i da pokažemo kako ubuduće treba da se odvija tranzicija vlasti. Želim da se zahvalim Đukanoviućna na konstruktivnim razgovorima. Znate da smo politički konkurentni ali razgovorima smo pokazali da smo posvećeni ulozi predsjednika koji predstavlja CG u zemlji i inostranstvu”, naveo je Milatović.

Kako je dodao, na inauguraciji će u skladu sa Ustavom položiti zakletvu.

“Činu ce prisustvovati i Đukanović. Tog dana će biti poslata dobra poruka. Čekaju nas vanredni parlamentarni izbori. Svima je važno da se izbori dese u demokratskom smislu i da nakon toga CG dobije reformsku i stabilnu vladu. Ponavljam da su upravo ovakvi razgovori primjer koji CG treba u budućnosti da se kreće”, kazao je Milatović.

Milatović rekao je da na inauguraciju u subotu dolaze predsjednici svih zemalja Zapadnog Balkana.

Iako je sastanak bio zakazan za 10 sati, Milatović je stigao ispred zgrade Predsjedništva oko 10 i 30 kada je sastana i počeo.

Podsjetimo, Đukanović i Milatović su o primopredaji dužnosti i predstojećoj inauguracijina razgovarali i na sastanku 12. maja.

Milatović će u subotu, u Skupštini Crne Gore, položiti zakletvu i stupiti na dužnost predsjednika države.

Read Previous

Abazović kazao da je istraživanje CEDEM-a naručeno ali se ipak pohvalio jednim podatkom

Read Next

KK Budućnost Voli: Ulaznice za Zvezdu 15, 20 i 25 eura