11/29/2023

Drašković objavio spisak

Naša omladinska reprezentacija učestvovaće od 21. do 28. septembra na turniru preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Za turnir u Danskoj selektor Slobodan Drašković pozvao je 20 igrača – golmani: Filip Domazetović (Budućnost), Šaban Kolić (Nasional, Portugal); Damjan Dakić (Budućnost), Emin Kujović (Keln, Njemačka), Đorđe Pešukić, Nikola Vuković, Matije Badnjar (OFK Mladost DG), Lazar Radulović (Iskra), Balša Vukotić (Mornar); vezni red: Nikola Radusinović (Podgorica), Aleksa Ćetković, Viktor Đukanović (Budućnost), Dragan Miranović (Zeta), Nemanja Carević (Petrovac), Uroš Bulatović (Rudar), Lazar Stanišić (Dečić), Danijel Nikolić (Mornar), Petar Aničić (Sutjeska); napad: Bojan Pavićević (Dečić), Lazar Knežević (Kom).

Crna Gora će na turniru igrati sa Engleskom, Danskom i Gruzijom.

– Grupa je izuzetno teška. Engleska, Danska i Gruzija su izuzetno kvalitetne, među najjačima u šeširima u kojima su bili na žrijebu. U takvoj grupi, cilj je da pružimo svoj maksimum i da se predstavimo u što boljem svijetlu. Odradili smo sedmodnevne pripreme u Podgorici, tokom kojih nijesmo bili kompletni. Na okupu ćemo biti praktično samo jedan dan uoči duela sa Engleskom. Ipak, nadamo se da možemo napraviti neko iznenađenje, rekao je selektor Drašković.

Rival u prvom kolu biće i, na papiru, najjača ekipa u grupi – Engleska. Taj meč igra se 21. septembra, sa početkom u 18 časova u danskom gradu Hobro.

– Radi se o možda i najjačoj evropskoj reprezentaciji u ovom uzrastu. Nekoliko igrača ima već upisane nastupe u Premijer ligi, imaju određenu minutažu u tako jakom takmičenju. To dovoljno govori o njihovom kvalitetu, dodao je Drašković.

Plasman u elitnu rundu kvalifikacija obezbijediće dvije najboljeplasirane ekipe, kao i najbolja drugoplasirana reprezentacija iz neke od 13 grupa.

Raspored

21.septembar
14:00 – Gruzija – Danska
18:00 – Engleska – Crna Crna Gora

24.septembar
14:00 – Engleska – Gruzija
18:00 – Danska – Crna Gora

27.septembar

14:00 – Crna Gora – Gruzija
14:00 – Danska – Engleska

Read Previous

Blažić: Krajnje je neozbiljno i neodgovorno mandatara verbalno predlagati

Read Next

VUČIĆ: U narednih šest mjeseci biće formiran veliki pokret za opstanak Srbije