12/11/2023

Dragaš: Podnijeću ostavke na sve funkcije u PES ako se bude pravila postizborna koalicija sa URA-om

Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad Tihomir Dragaš, poručio je da će podnijeti ostavke na sve funkcije u PES ukoliko se bude pravila postizborna koalicija sa URA-om.

Podsjećamo, prethodnih dana pojavila se informacija o navodnoj povezanosti uhapšenog južnokorejskog kralja kriptovaluta Hjeong Do Kvona i lidera PES-a Spajića. Zbog toga je premijer u tehičkom mandatu Dritan Abazović sazvao ranije danas vanrednu sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost, nakon koje je saopštio da su u lap-topu koji je oduzet južnokorejskom državljaninu prilikom hapšenja u Podgorici dokazi o navodnom zajedničkom poslovanju lidera Pokreta “Evropa sad” Milojka Spajića i “kralja kripto valuta”.

Jedan od korisnika Tvitera komentarišući dešavanja oko Do Kvona i navodnih veza sa PES-om naveo je da “najviše što mogu Demokrate trenutno da urade jeste da pozajme PES-u onaj kostim Iznoguda”. Podsjećamo, Demokrate su tokom protesta 2022. godine nosili masku Iznoguda, lika iz istoimenog crtanog filma, aludirajući na Abazovića.

Na tu se prepisku nadovezao Dragaš poručujući da PES neće sa URA-om praviti postizbornu koaliciju.

“Sa URA-om nakon ovoga da pravimo vladu!? Ukoliko Dritan i ekipa nemaju obraza mi imamo. Ja ću podnijeti ostavke na sve funkcije u PES ukoliko se bude pravila postizborna koalicija sa URA-om”, naveo je Dragaš u prepisci na Tviteru sa korisnicima te drušvene mreže.

Dragaš je ocijenio da to što “Dritan radi i hvatanje za slamku da ostane još koji dan duže u fotelji se gledalo nije”.

“Razlika između nas i Demokrata je što posle ovoga mi nećemo praviti nikakav dogovor sa Dritanom, pa neka se dogovara sa DPS-om kao nekad”, naveo je Dragaš na Tviteru.

cdm

Read Previous

Spajić: Kreatori fabrikovane afere pokušavaju da izvrše montirano privođenje sa pretresom stana

Read Next

Stravičan prizor na Morači: Voda nosi mrtve životinje, na obali brojne deponije i otpad